Navigace: Vladimír Slavík > Co si slibuji od nového zastupitelstva (5)

Co si slibuji od nového zastupitelstva (5)

 

 Toto mé očekávání je směřováno na členy nové rady městského obvodu. Jde o dělbu práce. Když se uplatňuje mezi radními města Ostravy,  tak proč ne  mezi radními městského obvodu Hrabová.

  O  zavedení dělby práce se snažila i minulá rada, ale ne příliš úspěšně.  Jednotliví „gestoři“ nebrali svou  povinnost příliš vážně. Asi proto, že jim chyběla  větší snaha si osvojit i odbornou stránku přidělených oblastí  činnosti. Při rozdělování gescí ze zapomnělo na webové stránky městského obvodu, na facebook městského obvodu a dokonce i na oblast životního prostředí.

Mimo zkvalitnění činnosti rady má rozdělení gescí ještě jeden přínos. Občané mají možnost zasílat své dotazy, návrhy a připomínky zodpovědné osobě z oblasti samosprávy, a mají jistotu, že budou  projednány  bez zbytečného otálení na nejbližším zasedání rady.  Podmínkou je zveřejnění všech elektronických adres  radních na webových stránkách městského obvodu.  Uběhlo již 15 dnů od zvolení nové RMOb, a příslušné e- maily tam stále chybí.   

Rozdělení gescí má i další výhody.  Zajistí se tím i předávání různých informací mezi radou a příslušnými komisemi a v neposlední řadě  (prostřednictvím Hrabovských listů)  informace o  problematice, řešené jednotlivými členy rady.

2. 11. 2022     V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma