Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v červnu 2021

Hrabová v červnu 2021

Počasí:  Nic mimořádného, střídaly se dny slunečné s deštivými. Teploty na počátku měsíce 18 – 28 st. C., na konci 20 – 30 st. C.

Zdravotní situace: Koronovirová  pandemie  je na ústupu.  Na území ČR bylo umožněno setkávání  početnějších skupin osob, obnovena  školní docházka dětí, otevřeny restaurace, zpřístupněna koupaliště a sportoviště.  Nadále zůstává  povinnost nošení roušek. Výjimku mají děti ve třídách. Očkuje se již i  populace ve věku 16 – 30 let.

Události v Hrabové:

2. června: Vyšly Hrabovské listy č. 6. 

7. června: Zasedala Kulturní komise rady.

8. června: Uskutečněny volby do  nové školské rady ZŠ.

9. června: Zasedal Finanční výbor zastupitelstva.

12. června: Soutěž v kosení trávy „Hrabovské kosy“,  v restauraci Ve Dvoře se soutěžilo  ve vaření  guláše.

16. června: Jednalo zastupitelstvo  MOb Hrabová. Ve stejnou dobu  přednáška pro seniory  p. Karla Štenbauera o  léčivém účinku bylin.

17. června: Kateřinský běh Hrabovou.

22. června: Zasedala nová  školská  rada ZŠ.

24. června: V mateřské škole proběhlo loučení s předškoláky. Odpoledne přednáška  MUDr. Ondřeje Volného  na téma „Cévní mozkové příhody“.

26. června: Sokolský den - oslavy 90. výročí založení TJ Sokol Hrabová.

30. června: V ZŠ  slavnostně ukončen školní rok 2020/2021.

Komentář HN:  Je potěšitelné, že po dlouhém období různých omezení se postupně oživuje společenský, spolkový i politický život v obci.

Příkladná byla akce, pořádaná Občanským sdružením Marcely Poláčkové „Hrabovské kosy“.   Z málo pochopitelných důvodů radní  pro tuto akci neschválili požadovaný  finanční příspěvek 7 tis. Kč.

 Na zasedání  zastupitelstva byl  mimo jiné body schválen Závěrečný účet za rok 2020, Strategický plán rozvoje Hrabové  pro rok 2022 a převedena částka 5 mil. Kč z bytového fondu na opravy místních komunikací.

Zarazila mě malá účast občanů na lékařské přednášce, konané 24. června. Možná by byla o něco lepší, kdyby k propagaci byl využit i místní rozhlas a informační tabule.

Do školské rady ZŠ pro příští funkční období  byli zvoleni  I. Trávníček, J. Dolejška,  Bc. P. Janeček,  E. Julínková, Mgr.  L. Kudlejová a Ing. R. Šebestová.  Předsedkyní  nové školské rady byla zvolena  Mgr. Lenka Kudlejová, místopředsedkyní  Eliška  Julínková,  která projevila ochotu se ujmout obnovení činnosti Sdružení rodičů a přátel školy.  Snad se to podaří.

5. 7. 2021      V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma