Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v říjnu 2022

Hrabová v říjnu 2022

 

Počasí: Suché a teplé, málo deště. Celodenní průměr 11 st.C, odpoledne až 20 st.C. Ideální  počasí pro práci na zahrádce, výlety a sportování.

Významné události :  Vláda se zabývala opatřeními ke zmírnění následků inflace, která dosáhla 18 %. Především se připravuje zastropování cen energií.  Návrh rozpočtu na rok 2023 je  s deficitem 295 miliard Kč. Parlament projednával návrh  rozpočtu a opatření na zmírnění následků inflace, opozice kritizuje vládu za pozdní reakci. Válka na Ukrajině pokračuje. V Rusku vyhlášena mobilizace v rozsahu cca 200 tisíc mužů.  Rusko  mění taktiku a snaží se o likvidaci energetických zdrojů  pomocí raket a dronů na celém území Ukrajiny  (elektrárny, el. rozvody, transformátory). Ukrajině se podařilo osvobodit některá území.

Hrabová:

Činnost orgánů samosprávy:  Dne 14. října se uskutečnilo  v Kulturním domě  divadelní představení divadla U Lípy s názvem Apartmá 146.  Dne 19. října se uskutečnilo za hojné účasti občanů ustavující zasedání  nově zvoleného zastupitelstva.  Zvolen nový starosta, rada, finanční a kontrolní výbor. Nově zvolená rada se poprvé sešla ve středu 26. října.

Činnost místních spolků:  Kulturní komise uspořádala dne 10. října kurz vázání květin a květinových dekorací.

Říjnové Hrabovské listy přinesly informace o jednání zastupitelstva 14. září, RMOb  7. a 19. září,  o výsledcích komunálních voleb, o odhalení desky Fridolínu Gemrotovi, o prvním divadelním představení v novém Kulturním domě, o akci pro děti Pohádková cesta, o Hrabovském půlmaratonu 2022 a o dalších událostech.

Stavební akce: Na Šídlovci pokračuje modernizace bytového domu Příborská 466/31, dokončuje se stavba workoutového hřiště. Plánovaná oprava místní komunikace „K Pilíkům“ nebyla doposud zahájena.

31. 10. 2022    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma