Navigace: Vladimír Slavík > Jó Hrabová...

Jó Hrabová...

 

Nevím, co bylo toho příčinou, ale najednou mi v  uších zazněla melodie hraná na harmoniku se slovním doprovodem „Jó Hrabová““. Začal jsem pátrat po zdroji této vzpomínky, a podařilo se.

 Našel jsem ji na webu Hrabova. info s následujícím komentářem: „ Manželé Poláčkovi složili a nahráli ekologicko-situační satiru o Hrabové na motiv slezské písně. K povedené písni vytvořili manželé Hromádkovi klip, který vznikl převážně ze záběrů natočených na území našeho městského obvodu.

Hudba: Marcela a Miroslav Poláčkovi.

Video: Ilona a Libor Hromádkovi.

Pořízeno:  5. dubna 2017, délka 2:49 min.

Střídají se záběry hrabovského kostelíka v různých ročních obdobích, ulice Domovská v zimě i v létě, hnízdo hrabovských čápů včetně jejich obyvatel, koně, krávy, paskovský Celpak, Nová Huť s kouřícími komíny, Průmyslová zóna, hrabovská studánka, kvetoucí stromy, řeka Ostravice, rybníky Pilíky s kačenami, místní polní cesta, sidliště Šídlovec, škola, hostinec U Lípy s pohřebním vozem, budova radnice atd. Záběry se střídají, vhodně doprovázené  hudbou. Zpěvačku Marcelku Poláčkovou jsem poznal podle hlasu, ale kdo obstaral doprovod na harmomiku? Že by "všeuměl" Mirek Poláček?

Komentář Petra Žižky 6. 4. 2017 v 5:40: To je fakt super. Vtipné a přitom trefné. Hrabová v pár minutách!!! Autoři mne potěšili a já tleskám a děkuji.

Komentář Jana Sochy: 6. 4. 2017 v 8:28: Skládám poklonu autorům. Málokterá obec má svou hymnu.

Můj komentář 26. 12. 2022 v 9:31: Tento klip se, bohužel,  nestal Hrabovskou hymnou. Hledal jsem ho v různých rubrikách webových stránek městského obvodu včetně fotogalerie, ale marně. Kladu si otázku: Proč  tak trestuhodně pomíjíme výsledky práce našich spoluobčanů, které mohou zvýšit prestiž  naší obce? Mohli jsme mít vlastní hymnu, ale nemáme. Kde se stala chyba?

26. 12. 2022   V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma