Navigace: Vladimír Slavík > Naše obec v období před 1. sv. válkou (117)

Naše obec v období před 1. sv. válkou (117)

 

Zasedání obecního výboru 12. července 1914

Přítomno 15 členů. Schůzi řídil starosta Ant. Adámek.

-Za revizory účtů ohledně vydržování býků v letech 1913 a 1914 zvolení p. Žáček a p. Malucha. Výsledky revize oznámí na příští schůzi obecního výboru.

-Schválen návrh představenstva, aby Borovcová se stravovala u Moravcové. Výdaje 1 K denně zaplatí obec. Není jiného východiska.

-Nájemníci  obecního domku č. 16 požadují provedení nezbytných oprav. Žádost posoudí stavební odbor. Uvolněný byt v domku č. 93 se ponechá v rezervě.

-Pan Hanzelka upozorňuje na znečišťování  vody v Ostravici, která se používá pro pití a koupání.

-Pan starosta byl pověřen úkolem povolovat hostinským taneční zábavy, a to dle svého uvážení.

-O účasti školních dítek na výstavě v Klimkovicích rozhodne školní rada.

-Ankety  o výchově dětí se zúčastní p. starosta a p. Lička. Anketu pořádá c.k. okr. hejtmanství.

-Obecní výbor bere na vědomí, že představenstvo jedná o zakoupení nového obecního býka. Před nákupem bude tento prohlédnut zvěrolékařem Hanelem za plat dle dohody.

Komentář HN:  Mezi červnovým a červencovým zasedáním obecního výboru se dvakrát sešlo představenstvo s členy dobytkářského odboru a jednalo se o obecní býky, o  úhradu nákladů  na jejich opatrování. Finanční situace v této záležitosti je velmi nepřehledná, je zde i mnoho „neplatičů“.  Jeden z býků je v oplozování málo spolehlivý, navrhuje se koupě nového. Vyjasnění této situace mají zajistit revizoři účtů p. Žáček a p. Malucha a podat zprávu na příštím zasedání obecního výboru.

21.12.2020

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma