Navigace: Vladimír Slavík > Nástěnka TRELLO ve 42. týdnu 2023

Nástěnka TRELLO ve 42. týdnu 2023

 

Ve dnech od 16. 10. do 22. 10. 2023 bylo na Nástěnce TRELLO místostarosty Ing. Orkáče zveřejněno 17 poznámek, zpráv a informací. Nejvíce mne zaujaly ztyto:

19. října: Cyklostezka ulice Pod Břehy.  Úvodní informace Ing. Orkáče: „Na jednání rady dne 18. 10. 2023 jsem si vzal na starost obnovu jednání ohledně vyprojektované cyklostezky od Sklenářství Kohoutek po Makro. Paní Faicová mi dohledala dokumentaci“. Komentář HN: RMOb ve složení Trávníček, Kopitzová, Dolejška, Orkáč, Skalský, se tímto námětem zabývala na svém jednání dne 12. 9. 2018 a schválila usnesení č. 99/2324 o zadání zpracování studie stavby „ Cyklostezka ulice Pod Břehy – Makro“ za cenu nejvýše přípustnou 35.000 Kč bez DPH.  Jednalo se o úpravu chodníku, vedoucího kolem Paskovské ulice od sklenářství p. Kohoutka ke kruhovému objezdu u MAKRA, aby tento mohl sloužit i jako cyklostezka.  Studie byla zpracována a skončila v šuplíku u Ing. Faicové. Tím tato akce skončila, v realizaci již nebylo v roce 2018 ani v dalších letech pokračováno. Možná, že se tato velmi potřebná cyklostezka dočká z pětiletým zpožděním  své realizace.

19. října: Odlehčovací kanál Ščučí. Informace starosty p. Slívy z 19. 10. 2023: „Dnes proběhla schůzka s Diamem, na které se řešila problematika Pilíků, odlehčovacího kanálu, stezky kolem kanálu a další. Výsledkem schůzky bylo, že se sejdeme ještě s vedením DIAMO do konce roku, kde budeme problematiku řešit podrobně za účasti více osob“. Komentář HN: Významnou událostí v souvislosti s realizací stavby „Rozšíření kapacity odlehčovacího kanálu Ščučí“ bylo vydání Rozhodnutí o povolení stavby tohoto vodního díla. Žadatelem byl  s.p. DIAMO, uvedené povolení pro úpravu koryta vydal v říjnu 2023  MMO – OOŽP.  Ještě chybí stavební povolení pro stavbu nového mostu na Paskovské ulici (kompetence odboru dopravy MMO) a stavební povolení pro stavbu tří propustků (kompetence stavebního úřadu ÚMOb Hrabová).  Až pak bude moci s. p. DIAMO vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele a pokračovat v realizaci této stavby.

19. října: Problematika Pilíků. Informace Ing. Orkáče:  „Včera, dnes i zítra probíhají testy/přípravy na havarijní stav, kdy by přestaly čerpat stacionární čerpadla. Přečerpávačka byla na několik hodin vypnuta a po nadlimitním naplnění kanálu začali vodu pracovníci čerpat mobilním čerpadlem“. Komentář HN: Z přiložených fotosnímků je zřejmé, že se jedná o sedimentační (průsakový) kanál a o čerpačku Pilík 3. Výsledek testu může být důležitý i pro eventuální budoucí zrušení tohoto kanálu včetně čerpačky. Bylo by žádoucí získat od státního podniku DIAMO podrobné informace o výsledcích tohoto testu. Konkrétně, co se považuje za „nadlimitní naplnění kanálu“, a jestli byl tento limit při provedené zkoušce překročen.

Pondělí, 23. 10. 2023

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma