Navigace: Vladimír Slavík > Nástěnka TRELLO ve 46. týdnu 2023

Nástěnka TRELLO ve 46. týdnu 2023

 

Ve dnech od 13. 11. do 19. 11. 2023 bylo na nástěnce TRELLO místostarosty Ing. Orkáče zveřejněno 25 témat, obsahujících zajímavá sdělení a informace.  Nejvíce mne zaujaly tyto:

16. listopadu: Návrh rozpočtu. Mezi materiály k tomuto tématu je i následující požadavek Ing. Jany Ziobrové z 30. 8. 2023, adresovaný komisím:  „Prosím o předložení návrhu rozpočtu na rok 2024, použijte prosím přiložený formulář. Prosím o předložení nejpozději do 18. 10. 2023. Příloha: návrh rozpočtu a formulář k uvedení požadavku“. Komentář HN: Podle zápisů z komisí reagovala na požadavek Ing. Ziobrové pouze kulturní komise.  Rozpočet na rok 2024 se bude tvořit opět tak, jako v dřívějších letech, bez připomínek a návrhů komisí, zejména komise pro výstavbu, dopravu a ekologii a komise bytové. Zodpovědný přístup k tvorbě rozpočtu má pouze komise kulturní.

17. listopadu: Opravy místních komunikací. Věta „ Opravu ulice Paskovská u statku za 59 tis. Kč, tak tu jsem opravdu nedohledal v Registru smluv, a ani by tam neměla být, protože v těchto místech žádná oprava v roce 2023 nebyla provedena, a někdo si ji vymyslel“, pochází ode mne. Je to reakce na článek Ing. Orkáče v listopadových Hrabovských listech, kde se tato oprava uvádí mezi opravami místních komunikací, provedených firmou Kovoma-Mácha v srpnu 2023. Ing. Orkáč v nástěnce TRELLO k tomu poznamenal: „S paní Moskalovou to již řešit nebudu, bude to k ničemu, je dobře, že odešla. Ale tu fakturu si znovu dohledám a budu kontaktovat tu firmu, ať mi řekne, kde a co tam dělala. Komentář HN: Jsem velice zvědav na odpověď firmy Kovoma-Mácha. Bydlím na jižním konci Hrabové, a oprava povrchu na ulici Paskovská by neušla mé pozornosti. Mimo to Paskovská ulice není místní komunikací, ale silnicí II. třídy a  její opravy a údržbu platí MS kraj a ne MOb Hrabová.

Pondělí, 20. listopadu 2023        V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma