Navigace: Vladimír Slavík > Nedělní zamyšlení

Nedělní zamyšlení

 

Žijeme v době, kdy každý občan má možnost  pomocí  moderních mediálních prostředků  (včetně FB)  se veřejně  vyjadřovat nejenom k místním událostem, ale také  k záležitostem celostátního  významu.  Třeba i k  letošnímu  výročí našeho členství v EU.

Nepouštěl bych se ve veřejně přístupných  mediálních prostředcích  do složitých politických témat, pro  která nemám patřičné vzdělání a další potřebné předpoklady.   Přenechávám to  odborníkům,  mezi které patří  profesionální politogolové, filosofové, ekonomové  a  také  i někteří novináři.  

Konkrétně bych zde jmenoval  nedávno zesnulého novináře Jana Petránka, filosofy  Václava Bělohradského a Petra Pitharta,  politology  Alexandra Tomského a Bohumila Doležala, politoložku Vladimíru Dvořákovou, ekonoma Tomáše Sedláčka, novináře Ivana Hofmana, Radko Kubičko,  Petra Nováčka, Ericha Besta  a mnoho dalších. Tyto osobnosti  se  svými názory  podílely  a stále podílí i na mých  politických postojích a vědomostech.  A možná v uplynulých letech výše jmenováni  oslovili i  mnoho dalších mých spoluobčanů.  

Případné mé komentáře k celostátním politickým a jiným  událostem třeba i na stránkách HN bych považoval za nepatřičné. Pouze bych „papouškoval“  to, co již bylo řečeno povolanějšími a nikdo by ty  mé komentáře nečetl.  Proto se věnuji pouze místním záležitostem.

Tedy problematice fungování místní veřejné správy,  zdejšímu životnímu prostředí,  minulosti, přítomnosti a budoucnosti Hrabové a dalším podobným tématům.  Naštěstí je jich stále dostatek.   Komentování  složitých celostátních a dokonce celosvětových událostí  ponechávám  povolanějším.

 

28. 4. 2019     V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma