Navigace: Vladimír Slavík > Nesplněné usnesení Rady

Nesplněné usnesení Rady

      

        Na zasedaní Rady městského obvodu Hrabové  dne 8. února 2017 (bod č. 60/1321) bylo usneseno:

Rada bere na vědomí dopis ředitelky MŠ Klubíčko ze dne 24.1.2017 a doporučuje zadat technické posouzení objektu  dle přiloženého návrhu.

Pochopil jsem to tak, že paní ředitelka  MŠ nevzdává úsilí o modernizaci budovy školky na ul. V. Huga   a dospěla k názoru, že pro další jednání s různými úřady a institucemi je nezbytné mít konkrétní  argumenty technického charakteru. Proto  požádala Radu o vypracování  příslušné  dokumentace.

Tedy  technickou zprávu, prokazující neudržitelnost současného stavu a obsahující  výčet všech závad, které neumožňují normální provoz školky.

Tento dokument by byl  určitě účinnějším prostředkem při snaze o zajištění potřebných finančních prostředků ve srovnání s těmi dosavadními.  Tedy zajištění potřebné částky, nutné pro modernizaci této školky, ať  již z pokladny města Ostravy nebo odjinud.

Text uvedeného bodu  usnesení únorové Rady jsem si vyložil tak, že Rada dopis paní ředitelky akceptovala a bude její  požadavek v přiměřené době realizovat.

Je logické, že tento úkol by měl splnit náš stavební odbor, a to buď vlastními nebo externími silami. Nakonec pan starosta je nejvyšším šéfem našeho Úřadu a ukládání úkolů této instituci prostřednictvím tajemníka  je v jeho pravomoci.

V minulých dnech jsem se zeptal paní ředitelky MŠ, jak to všechno dopadlo. Nedopadlo, od února se v této záležitosti nic nestalo.

Abych si to ověřil, prošel  jsem všechna následující  usnesení Rady a nic jsem v této záležitosti  nenašel. Nebo jsem nebyl dostatečně pozorný?

Téma modernizace školky na ulici V. Huga  se objevilo ve volebních programech našich dvou největších politických stran v r. 2014.  Bohužel, za uplynulé tři roky nebyl nikdo schopen zajistit vypracování potřebných technických  materiálů pro podporu tohoto záměru. Včetně průkazného zdůvodnění nutnosti zvětšení kapacity školky. Ne na základě pouhých dojmů, ale na základě solidních podkladů.

21. 9. 2017    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma