Navigace: Vladimír Slavík > O čem psaly Hrabovské listy v r. 2006.

O čem psaly Hrabovské listy v r. 2006.

 

Časopis měl tehdy pouhé  4 stránky.

Titulní strana byla věnována převážně rozpočtu, celkové příjmy byly  32 mil. Kč. Podstatnou části plánovaných výdajů byly  investice. Ve velkém rozsahu se opravovaly místní komunikace a chodníky. Výdaje do školských zařízení se plánovaly ve výši 4,2 mil. Kč, na údržbu veřejné zeleně se počítalo s částkou 1,6 mil. Kč.

Jako každým rokem bylo na přední staně Hrabovských listů  PF 2006 -  přání do nového roku, mnoho zdraví, osobní a pracovní úspěchy všem občanům Hrabové.

Důležitá informace byla o tom, že podle rozhodnutí tehdejšího ministerstva dopravy nebude zpoplatněna silnice R-56, Místecká.

Následkem sněhové kalamity vznikly v Hrabové i v okolí velké dopravní problémy.

V základní škole se uskutečnil  První vánoční jarmark.  Prodávaly se výrobky s vánoční tématikou, které vyrobili žáci spolu s učiteli. Pro rodiče se prodával i horký punč a pěvecký sbor školy zazpíval koledy. Jarmark byl hojně navštíven rodiči i pedagogy, kteří působili u jednotlivých stánků jako prodejci. O tuto úspěšnou akci se zasloužila mimo perzonál školy paní Martina Žídková.

V kostele sv. Kateřiny vystoupilo na tradičním vánočním koncertě Pěvecké sdružení ostravských učitelek.Ve zcela zaplněném kostele uvítal občany starosta  Bohumil Rundt.

Na fotografii, kterou pořídil J. Strniště,  je skupina občanů při  zdobení Vánočního stromu před úřadem ze dne 6. 12,. 2005.

Prostřednictvím Hrabovských listů byli občané informováni o tom, že příprava na stavbu Prodloužené Mostní úspěšně pokračuje a s uvedením do provozu se počítá v r. 2008. Předpokládá se, že pak nastane pokles dopravního zatížení  Paskovské až o 70%.

Ve společenské kronice blahopřálo vedení obce 21  „dříve narozeným“ občanům k jejich narozeninám.

Plesy a karnevaly připravuje TJ Sokol, myslivci, hasiči, městský obvod. Počítá se i s dětským karnevalem s Hopsalínem – vše v sále restaurace „U lípy“.

Na startu Silvestrovského běhu 2005 se sešlo 69 závodníků, vítěz dosáhl času 34:07.  Z občanů Hrabové bodovali Libuše Tořová a žáci Jan Šrajer a Nikola Černíková. Závod vzorně zorganizoval ing. Radouš Holuša .

 V posledním článku lednových Hrabovských listů z r. 2006 děkují manželé Soukupovi ředitelce MŠ Klubíčko a vedení ZŠ za vstřícnost, ochotu a péči, kterou věnovali jejich dcerce Anetce.

Nyní jsme o 10 let starší a řešíme poněkud jiné problémy.

11. 2. 2016.  V.S. 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma