Navigace: Vladimír Slavík > Propagace Hrabové

Propagace Hrabové

 

Vlastním dva artefakty, které mimo užitkovou hodnotu jsou zároveň i propagačními materiály.  Je to barevný letecký snímek Hrabové z roku 2014 a stolní kalendář z roku 2015.

První z roku 2014 byl propagačním materiálem firmy A – Z izolace s.r.o., se sídlem U Řeky 816, Ostrava-Hrabová, která jej nechala zhotovit a následně zaslala do každé domácnosti. Tvoří ho arch křídového papíru o rozměrech 64 x 46 cm. Na čelní straně je fotografie budovy Úřadu městského obvodu Hrabová, letecký snímek Hrabové o rozměrech 52 x 46 cm a text, ve kterém tehdejší starosta Mgr. Rostislav Naď připomíná 10 let od doby, kdy byl obnoven místní kostelík po požáru v roce 2002. Na rubní straně je mapa Hrabové, po stranách 5 snímků, dokladujících historii a současnost kostela sv. Kateřiny, abecední seznam všech ulic a 9 reklamních upoutávek místních provozoven.  Mapa Hrabové včetně leteckého snímku mi byly mnohokrát při různých příležitostech velmi užitečné.

Druhým je stolní kalendář pro rok 2015. Na titulní stránce pod nápisem „Hrabová v toku času“ je fotografický snímek  kostela sv. Kateřiny, na další stránce předmluva tehdejšího starosty Mgr. Rostislava Nadě, a pak vlastní kalendářní listy s vyznačením jednotlivých dnů a s 27 historickými fotografiemi, na kterých je kostelík, školní budovy, významné stavby z různých dob, historické skupinové snímky členů TJ Sokol Hrabová, žáků místní školy, historické snímky sídliště Šídlovec, snímek  čekárny konečné stanice Hrabová Ščučí  tramvajové tratě „Komárek“  včetně snímku vozové jednotky tramvaje č. 7.

Pokud jde o mapu Hrabové, tak by bylo žádoucí vydat novou, která by odpovídala současnému stavu. Možná opět jako propagační materiál některé z místních firem, podobně jak tomu bylo  v roce 2014. Nebo v režijí městského obvodu Hrabová.  Mapa by měla zobrazovat současný stav včetně rodinných domů a další objektů postavených v posledních letech,  park Hrabovjanku, lávku přes Ostravici, cyklostezky, naučnou stezku Viléma Závady, Prodlouženou Mostní.

Předpokládám velký zájem občanů i o stolní kalendář. Opět by každá stránka mohla mít aktuální fotosnímek s místními motivy. Předloh je, díky aktivitám manželů Hromádkových, dostatek. Kalendář by mimo vlastní funkci sloužil i k propagaci naší obce. Pro  zájemce z řad občanů by byl ke koupi za „režijní“ cenu. V nedaleké Staré Bělé se vydává místní stolní kalendář každoročně. Cena pro rok 2023 je 90 Kč.

25. 2. 2023      V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma