Navigace: Vladimír Slavík > Senior roku 2016

Senior roku 2016

 

Jako mnoho jiných aktivit v Hrabové,  je i  uskutečnění  mé nominace na titul Senior roku 2016 dílem pana  Radomíra  Orkáče.

 Vyhlašování titulu Senior roku začalo v Ostravě před deseti lety a každoročně je vybíráno 6 seniorů, a z těchto pak jeden tento prestižní  titul obdrží. 

Vybíráni k ocenění jsou aktivní občané starší 65 let, „kteří výjimečným způsobem přispívají ke zlepšení života společnosti“.  Zvláštnosti této ankety je skutečnost, že odůvodněný návrh na udělení titulu může podat každý občan Ostravy. V mém případě se této iniciativy chopil pan Radek Orkáč.

Nezastírám, že mě to potěšilo. Vždyť v minulých letech v této skupině seniorů  byli velmi výjimeční lidé, jako  populární  MUDr. Rajko Doleček  nebo ing.  Lubomír Pásek, novinář a  známá osobnost z r. 1968. Pochopitelně jsem nepočítal s vítězstvím, ale i nominace mě potěšila.

A teď k dalším událostem včerejšího dne. Slavnost se konala v Nové radnici a byl jsem velmi příjemně překvapen  tím, že mě tam doprovodilo i několik  přátel a spoluobčanů, konkrétně  Petr Žižka, Marie Stárková, Milan Slíva a Martin Slepička. Bohužel z pracovních důvodů se nemohl zúčastnit Radek Orkáč.  

Slavnost měla příjemnou  atmosféru, nic  příliš oficiálního. Akce se zúčastnilo mimo ty oceněné ještě několik desítek dalších hostů včetně těch, kteří byli oceněni v minulých letech.  Dojemné bylo, když při vystoupení vítěze letošní  ankety pana ing. Milana Webra přiběhla za svým dědečkem na podium  jeho malá vnučata a on přerušil svůj projev a věnoval se jim. 

V další části slavnosti byl vyhlášen vítěz v kategorii organizací a sdružení. Podle mě velmi zaslouženě získal letošní titul Klub seniorů z Nové Bělé, ve kterém působí  i pěvecký sbor „Novobělské babičky“.

Během slavnosti jsem mohl prohodit  i několik slov  s přítomným  primátorem Ostravy Tomášem Macurou (hnutí ANO)  a Zbyňkem Pražákem (KDU-ČSL).  Celkem sympatičtí politici. Ve svých oficiálních projevech zdůraznili, že  současná generace si váží činů a zásluh těch starších a tato anketa je toho důkazem.

Překvapení mě čekalo po ukončení oficiálního programu.  Zčista jasna se objevil  mezi námi Jan Šumbera s nabídkou, že navštívíme vyhlídkovou plošinu věže radnice. Tento návrh byl námi uvítan, někteří včetně mě tam ještě nebyli.  Jan Šumbera je nyní  šéfem Ostravské informační služby a návštěva vyhlídkové  věže je součástí aktivit této organizace. A tak mimo nádherného výhledu s ochozu věže jsem si prohlédli i její  vnitří části. To běžným turistům není umožněno. Je dobré mít takové známosti.

Potěšila mě i gratulace k mé nominaci od našeho tajemníka Jana Sochy. Ostatně, konec  konců, má nominace přispěla  i ke zviditelnění Hrabové. Snažil jsem se o to i v mém krátkém vystoupení při předávání Pamětního listu u příležitosti vyhlášení výsledků ankety SENIOR ROKU 2016.

Ještě jednou děkuji jak Radkovi, tak dalším z Hrabové, kteří se této akce zúčastnili.

9. 11. 2016    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma