Navigace: Vladimír Slavík > Statistika návštěvnosti HN ve 41. týdnu 2023

Statistika návštěvnosti HN ve 41. týdnu 2023

 

 

Ve dnech od  8.10.  do 15.10. 2023 měly Hrabovské noviny 335 návštěv. Nejvíce zobrazených stránek (181)  bylo v pondělí 9. října. Největší pozornost vzbudil článek „Chodník od sklenářství ke Krmelínské ulici“. Zaslouží si proto reprízu.

Chodník od sklenářství ke Krmelínské ulici.

Byl vybudován v letech 1982 - 1985, kdy probíhala přestavba původní dvouproudové Místecké ulice    na čtyřproudovou dálnici D56 s mostem a s  exitem č. 39. Tento chodník kolem Paskovské ulice je pro chodce nezbytný, automobilový provoz na sjezdu z dálnice D56  na tuto ulici je velmi intenzivní.

Chodník má však jednu vadu.  Jeho asfaltový povrch postrádá dilatační vložky. Následkem toho na něm vzniklo několik vzdutí, vysokých 3 – 8 cm. Problémy s nimi mají především ti, kteří používají invalidní vozík, ale možná i maminky s dětskými kočárky.

Lze v dohledné době očekávat opravu těchto vadných míst? Nelze. To především proto, že tento chodník není ve správě městského obvodu Hrabová, ale Ředitelství silnic a dálnic.  Tak je to uvedeno v katastru nemovitostí. Takže opravu by musela zajistit tato státní organizace. Nebo po dohodě s MOb Hrabová s tím, že by se vzniklé náklady převedly na ŘSD.

Teoreticky by to bylo možné. Ale prakticky asi velmi těžko. To také proto, že prozatím nikdo z občanů Hrabové tuto opravu nevyžadoval. Často však i tyto maličkosti ztrpčují lidem život. Jako na příklad různá výšková úroveň ulic Domovská a Bažanova v místě jejich křížení. Závada z roku cca 2 000 musela čekat 20 let na své odstranění. A to ne na základě plánu oprav místních komunikací, ale na podnět občana, bydlícího na Domovské ulici.

16. 10. 2023    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma