Navigace: Vladimír Slavík > Tříkrálová sbírka 2019

Tříkrálová sbírka 2019

 

Byla opět úspěšná.  V Ostravě a okolí se na charitativní účely  vybralo 2 230 753 Kč. Občané Hrabové přispěli částkou téměř 90 tisíc Kč.

 Prvenství mezi srovnatelnými městskými  obvody a okolními obcemi má stále Stará Bělá (145 tis. Kč).  Špatně na tom nejsou ani Hošťálkovice (84 tis. Kč), Krmelín (70 tis. Kč), Třebovice (100 tis. Kč), Krásné Pole (89 tis. Kč)  a Šenov ( 120 tis. Kč).

Nejde zde pouze o vybrané peníze. Tato akce má  i vyšší hodnotu, takovou lidskou. Pokud lidé mají pochopení i pro ty,  kteří ve svém  životě neměli takové štěstí jako my, je to s námi v pořádku.

 Tato sbírka svědčí i o schopnostech organizátorů.  Určitě není jednoduché vytvořit příslušný počet „tříkrálových“ skupin a potřebné  podmínky pro jejich činnost.  Hrabová má těchto skupin 10. Pokud je mi známo, je těmto koledníkům věnováno ocenění a uznání i ze strany naší samosprávy.

Možná, že zde máme ještě určitou rezervu. Jsou i  občané, kteří by rádi přispěli, ale v danou dobu nejsou doma.  Některé  městské obvody  mají  pokladničku  umístěnou  také  na příklad v místní lékárně,  v místním obchodě nebo na  jiném příhodném místě. Toto opatření  umožňuje, aby svou lidskou solidaritu projevili všichni občané. I ti, kteří nebyli doma nebo ke kterým z různých důvodů koledníci nepřišli. 

1. 2. 2019   V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma