Navigace: Vladimír Slavík > Události v Hrabové - červen 1951

Události v Hrabové - červen 1951

 

Schůze Obvodní rady se konala 13. 6. 1951 za účasti 7 členů OR, zástupce Akčního výboru a zástupce  Obvodního výboru KSČ .

Schůzi zahájil a řídil předseda OR s. Vitoslavský. K zápisu z poslední schlze byly tyto připomínky: Jarní práce se zpozdily vlivem špatného počasí. Dodávky mléka bude řešit vyživovací komise.

 S. Kanclíř z OV KSČ navrhuje, aby  pro dodavatele mléka byla zřízena veřejná tabule cti a hanby. Schváleno, že tato záležitost bude řešena  prostřednictvím  rozhlasu a vývěskou.

Dále schválen kádrový posudek na s. Vybírala. Předseda  podává zprávu o způsobených škodách následkem povodně a o práci komise pro zábranu škod.

 K akci 5M: S. Kříbek zastává nedbale svou funkci při organizování akce 5M a proto  Obvodní rada požádá Akční výbor o sjednání nápravy.

S úpravou cesty ke hřbitovu se započne ihned po dodání  potřebného materiálu. Delší diskuse byla ohledně průběhu senoseče v JZD. S. Olivová podává zprávu o průběhu závěrečných zkoušek na střední škole. Doporučeny dvě žádosti učitelů o zvýšení platu. S. Šostý podává zprávu o řešení bytové situace p. Fobera. S. Polách informuje o rozpisu dodávek v rostlinné výrobě a o úpravě prodejní doby v místních obchodech  Budoucnost. Navrhuje, aby byla zřízena sběrna mléka v boudě holiče Šimíčka. Do funkce agronoma v obci byl  navržen s. Polách.

Na závěr schůze informuje s. předseda Vitoslavský přítomné  o průběhu lidového hlasování.

Zapsal:  Ant. Adámek.

Komentář HN: K poslední větě o lidovém hlasování:  Oficiálně se hlasovalo proti vyzbrojení Západního Německa. Akce probíhala v závodech, ve školách v úřadech.  Skrytým účelem hlasování bylo odhalení  těch, kteří se této akce  nezúčastnili a projevili tímto způsobem nesouhlas  s novým komunistickým  režimem. Na hlasovacích lístcích byla adresa a podpis hlasujícího, který si ponechala agitační dvojice. Kdo se hlasování nezúčastnil, byl podezřelý.

21. 10. 2016    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma