Navigace: Vladimír Slavík > Události v Hrabové - červenec 1951

Události v Hrabové - červenec 1951

 

Této schůze se zúčastnilo 7 členů Obvodní  rady  a předseda místní organizace KSČ s. Kanclíř.

Schůzi zahájil a řídil předseda OR  s. Vitoslavský.

K zápisu z minulé schůze:  Usneseno vyzvednout z ostravské  mlékárny údaje o  dodávkách  mléka za prvé pololetí  a neplniče pranýřovat v místním rozhlase.  Zprávu o neplničích vyvěsit do skříňky. Byly ustaveny žňové hlídky, které  zahájily službu  4. 7. t.r.

Předseda KSČ si stěžuje na malou účast občanstva při oslavách Jana Husa. Obvodní rada však pro tuto oslavu zařídila vše potřebné.

Sociální a zdravotní referentka s. Foltová si stěžuje na neúčast členů na schůzích sociální komise.

Projednán dopis pana  Friče v záležitosti pokračování studia jeho syna na gymnáziu.  Žádost B. Lyčky o postavení nouzového  dřevěného baráku doporučena ke kladnému vyřízení s tím, že žadatel učiní závazek odpracovat pro obec 100 hodin. Žádost B. Linharta o povolení provizorní stavby zamitnuta. Schváleno, aby pan Hotový vybíral poplatek za ohledání zvířat, a to ve výši hodnoty kolku, lepeného na dobytčí pas.

Sociální referentka s. Foltová požádala  u okresní komise, aby  tato vyřešila bytové a sociální poměry u občana Honuse.

Po kratší debatě o situaci se zásobování místních obchodů byla schůze ukončena.

Zapsal: Ant. Adámek

Komentář HN: Je zvláštní, že v zápisech z OR nejsou žádné zmínky o tehdejších tragických událostech, které postihly některé občany Hrabové při pronásledování tzv. třídních nepřátel. Jakoby se Obvodní rada od toho distancovala. Řeší se pouze tehdejší  místní problémy, hlavně zemědělství a zásobování.

26. 10. 2016    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma