Navigace: Vladimír Slavík > Události v Hrabové - květen 1951

Události v Hrabové - květen 1951

 

Schůze Obvodní rady se konala 9. 5.1951 za účasti 6 členů, člena OV KSČ s. Kanclíře a ředitele střední školy s. Cigánka.

Schůzi zahájil a řídil předseda OR s. Vitoslavský. Zápis z minulé schůze přečten a schválen.

Připomínky k zápisu: Jarní práce ještě nejsou dokončeny, ale pokračují dobře. Na brigádách za zkrášlení obce odpracováno  v dubnu cca 1 145 hodin. Na uvolněné místo v kanceláři OR dosazen s. Grygar.

Předseda přečetl přípis JNV o zrušení prodejny chleba v bývalém pekařství Procházkové. Schválen návrh spolku Přátel žehu na zřízení urnového háje na místním hřbitově. Projednán přípis JNV o hrobech německých vojáků.

K případu prodeje pole manželů Gromnicových se staví OR zamítavě. Práce v akci 5M jsou v proudu, hlavně v okolí školky.

Předseda podává krátkou zprávu o rozpisu dodávek v rostlinné výrobě. S.Kanclíř z OV KSČ se dotazuje, jak pokračují v obci dodávky mléka.

Po kratší debatě schůze ukončena.

Zapsal. Antonín Adámek.

Komentář HN: Běžná schůze s obvyklým programem. Do schůze nepřišli Polách Ludvík (KSČ), Kursza Tomáš (KSČ), Kříbek Vlastislav (SBS), Vojtkovič (KSČ) a Míček Břetislav (SČM). Pravidelně dochází s. Kanclíř, člen  OV KSČ, má to asi jako stranický úkol.  Velký prostor v jednání je určen zemědělské výrobě. Dost výjimečná je přítomnost ředitele školy s. Cigánka.

19. 10. 2016    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma