Navigace: Vladimír Slavík > Události v Hrabové - leden 1951

Události v Hrabové - leden 1951

 

Obvodní rady se  dne 17. 1. 1951 dle prezenční listiny zůčastnili: Vojtkovič,  Míček,  Šostý, Foltová, Malucha, Olivová, Vitoslavský.

Schůzi zahájil a řídil s. Malucha Oldřich. Zápis z minulé schůze přečten a schválen. K zápisu dodáno vysvětlení, že vyučování ve školce začíná 18. 1. 1951. Pro knihovnu nebyl doposud uvolněn potřebný prostor.

Ke komisím: Nově je ustavena bezpečnostní komise, která si již vypracovala i plán činnosti. Ostatní komise ještě ustaveny nejsou, neboť městské vedení doposud neschválilo  seznam členů, přicházejících v úvahu. Proto si každý referent sestaví seznam členů sám a předloží na příštím zasedání OR.

 Bezpečnostní referent s. Malucha podal zprávu o reorganizaci hasičstva. Hasičstý sbor dodal seznam svých členů.

Novým instruktorem z JNV pro  naši OR byl jmenován s.  Matějka. Přečten přípis JNV o zrušení prodejny Kovomat v Hrabové  a žádáno stanovisko OR. Rozhodnuto, aby tento obchod se nerušil a aby mu bylo přidělováno více zboží.

 Místní Akční výbor  zaslal  přípis o zřízení veřejného osvětlení před budovou OR, zapravení rolet do okna kanceláře a přemístění rozhlasového zařízení do jiných prostor.

Žádost s. Šugara o přijetí do kurzu inseminátorů postoupena k vyřízení městskému vedení a JZD. Opětovně žádáno o osvětlení  ulice u konečné zastávky el. dráhy a  kolonie  Na Závodí směrem do Kunčic. Pro kontrolu očkovaných dětí  je zajištěna místnost v bývalém hostinci u Vašíčka.

Zapsal: podpis nečitelný

Komentář HN:  Konečně se podařilo připravit místnosti pro školku. Úsilí o zřízení knihovny pokračuje. Sestavování komisí jde velmi pomalu, prozatím byla ustavena pouze bezpečnostní. Stále funguje tzv. Akční výbor, kompetence mezi tímto orgánem a Obvodní radou jsou nejasné. V zápisech OR je první zmínka o existenci JZD. Opakovaně je žádáno o osvětlení ulice „Na konečné“. Hostinec U Vašíčka je již uváděn jako zrušený.

7. 10. 2016   V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma