Navigace: Vladimír Slavík > Volební kandidáti STAN - Klub přátel Hrabové (3)

Volební kandidáti STAN - Klub přátel Hrabové (3)

 

Klub přátel Hrabové se rozhodl zveřejnit životopisy svých členů, kandidujících v letošních komunálních volbách do zastupitelstva. Děláme to proto, abychom přiblížili voličům osobnosti, které v případě zvolení budou hájit jejich zájmy v tom našem místním parlamentu. Aby volič již dopředu věděl, komu dává svou důvěru a co od svého kandidáta může očekávat. Různé detaily z životopisu, sepsaného vlastní rukou kandidáta, napoví  mnoho o jeho možnostech.

Dnes je na řadě Mgr. Jiří Slepička, narozen v roce 1967 v Ostravě. Je na volební kandidátce STAN-KPH na  čtvrtém  místě.

      Narodil jsem se v Ostravě v roce 1967. Pocházím z lékařské rodiny, otec byl známý ostravský lékař zabývající se problematikou nemocí z povolání, zvláště u horníků. Jsem ženatý, manželka Jana vyučuje v základní umělecké škole. Synové Jan a Martin úspěšně vystudovali vysoké školy a dále se vzdělávají. Martin je úspěšným předsedou letopisecké komise při Radě městského obvodu Hrabová.

     Po absolvování pedagogické fakulty (1990, dnes ve svazku Ostravské univerzity) jsem pracoval jako učitel českého jazyka a dějepisu na základní škole, od roku 1991 na Biskupském gymnáziu. Řada studentů se ke mně dodnes hlásí, mám i následovníky v oboru. V letech 2004–2013 jsem působil jako školní inspektor ČŠI, od roku 2013 do nedávné doby jsem byl ředitelem základní školy v Ostravě-Michálkovicích.  Příležitostně publikuji, přispěl jsem do publikace Historie obce Hrabová (2017, kapitola Hrabová po roce 1989). K mým koníčkům patří četba krásné literatury, film, divadlo a práce na zahrádce. Jsem tenisovým fanouškem, fandím také Baníku a hokejovému celku HC Vítkovice Ridera.

     O komunální dění a politiku jsem se začal zajímat poté, co jsem se stal občanem Hrabové (1993). V letech 2000–2002 jsem byl členem Zastupitelstva městského obvodu Hrabová. Stále mi záleží na tom, aby Hrabová byla příjemným místem pro život.  Chci se snažit o to, aby trvale probíhala komunikace mezi občany a jejich zvolenými zástupci, tedy zastupiteli městského obvodu.  Jsem pro politiku podle pravidel slušnosti, vzájemné tolerance a respektu k jiným názorům. Rozhodně se stavím proti aroganci, neumětelství a neustálému vyhledávání nedůležitých témat, z nichž někteří dokáží udělat „aféry“. Mnoho důležitých problémů Hrabové čeká na řešení (nová školka, kulturní centrum, zajištění zdravotní péče, znečišťování ovzduší, Pilíky, parkování na Šídlovci atd.). Jsem připraven se podílet na jejich řešení.

     Jsem členem Klubu přátel Hrabové, který kandiduje do komunálních voleb 2018 a nominoval mne jako č. 4 na společnou kandidátku STAROSTOVÉ a nezávislí – Klub přátel Hrabové.

                                                                                                      Mgr. Jiří Slepička

 

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma