Navigace: Vladimír Slavík > Vtip týdne

Vtip týdne

Poslední vtip na stránkách HN   z minulého týdne o prostořeké žábě měl relativní úspěch, na místním FB na něj reagovali  dokonce tři občané. Prý tento příběh je  metafora na  chování a jednání jednoho místního občana. Přiznám se, že nevím na kterého, uvedený příběh „pasuje“ na více osob. Mohl bych jmenovat několik občanů, kteří na místním FB "kvakají" velmi zjednodušeně, nedomyšleně a někdy  prokazatelně i kardinální nesmysly. 

Ne každý vtip je vtipný, ne každý si zapamatujeme. V mé paměti je jeden z dob  totality a má i filosofický podtext.  Jeho protagonisty jsou opět zvířata.  Takže:

Zvířata se rozhodla, že se zúčastní průvodu pracujících  na 1. máje.

Krávy, kozy a ovce  z místního JZD  nesly  transparent s heslem: „Za trávu zelenější, za seno voňavější!“

Koně z nedalekého hřebčína se rozhodli pro následující transparent: „Za oves výživnější, za mrkev červenější!“

Dlouho se radila zvířátka v nedalekém lese. Proslýchalo se, že se na ně chystají  myslivci.  A tak si vymyslely následující heslo: „S mysliveckým svazem na věčné  časy a nikdy jinak!“

Ale ani tato podlézavost jim nebyla nic platná. Myslivci podnikli úspěšný hon,  při závěrečných ceremóniích vzdali hold skoleným srnkám, srncům,  jelenům a zajícům a v místní restauraci to náležitě oslavili.Při této příležitosti přijali do svých řad myslivce z mladší generace. 

Ještě musím podotknout, že na tento vtip byli velmi citliví někteří mí spoluobčané, kteří obhajovali „bratrskou pomoc“ v roce 1968.  Ti starší ještě stále ctili heslo "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak!" Takoví byli i v Hrabové.   

9. 5. 2019    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma