Navigace: Vladimír Slavík > Zastupitelstvo MOb Hrabová v číslech

Zastupitelstvo MOb Hrabová v číslech

 

O našich nynějších zastupitelích jsem zjistil následující údaje:

Profesní složení.

Úředníci-úřednice 5, technici 2, obráběči kovů 2, IT specialisté 2,  lékaři 1, manažeři 2, ekonomové 1, celkem 15.

Komentář: Nadmíru  početná  je profese úřednická. Chybí stavbaři a legislativci.

Muži – ženy.

Mužů 11, žen 4.

Komentář: počet mužů je neúměrně vysoký.  I  zde stále přežívají  mnohaleté předsudky o ženách.

Průměrný věk:

 57 let.

Komentář: Je vysoký, neodpovídá průměrnému věku populace. Ten je 42 let. Mladší tvrdí, že nemají  na veřejnou činnst čas. Je to pouhá výmluva.  Příčinu vidím v nedostatku zodpovědnosti u této generace, způsobené nevhodnou výchovou ze strany rodičů a problematickým  školním systémem.

Místo bydliště:

Vesnická část: 10, Šídlovec  5.

 Komentář: Přiměřenější počet by byl vesnická část 8, Šídlovec 7. Zjišťuji, že občané Šídlovce jsou k činnosti zastupitelstva velmi kritičtí. Přitom neprojevují velký zájem se na samosprávě obce  podílet.

Dřívější a noví zastupitelé:

Dřívějších 5, nových  10. Těmi dřívějšími míním ty, kteří již byli v zastupitelstvu v minulých obdobích.

Komentář:  nových zastupitelů je poměrně hodně. Asi se ti dřívější příliš neosvědčili a voliči dali přednost jiným   osobnostem podle hesla „nové koště dobře mete“.

Závěr:

Největším problémem současného zastupitelstva z hlediska jeho složení je neexistence zastupitelů  v profesi stavbař a legislativec.  Způsobuje to pak značné  problémy při praktickém  fungování zastupitelstva, výborů a komisí. Ale tak rozhodli voliči.

Skutečností je, že  zastupitelstvo jedná převážně o problémech, které vyžadují  znalosti z oboru stavebnictví a legislativy. Zde těžko pomůže  úředník, lékař nebo soustružník. Jediným řešením  je tyto služby  zajišťovat externě  za úplatu.Tomu se zastupitelé brání v přesvědčení, že všemu rozumí. Nerozumí!

Již nyní by měly probíhat přípravy na příští volby. Je zde však veliký problém.  Místní politické strany a hnutí  řádně nefungují, a opět se bude, jako vždy, improvizovat.  Občané Hrabové jsou nepolepšitelní.

5.5.2020      V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma