Navigace: Vladimír Slavík > Obecní rozpočty a závěrečné účty > Konečně se něco děje

Konečně se něco děje

                                    

První konkrétní příkladný čin naší radnice v letošním roce: Na úřední desce webových stránek Hrabové byl zveřejněn Závěrečný účet za rok 2014 v nebývalém rozsahu 30 stran!     A k tomu ještě příloha, která informuje občany o provedené inventuře a o výroční zprávě o hospodaření ZŠ Paskovská a MŠ Klubíčko.

Je to zřejmě zásluha některých opozičních zastupitelů, jmenovitě paní Květoslavy Hrabovské a paní Vladislavy Kopitzové, kteří začali plnit své volební závazky. Nemalý podíl na tom má i Jana Ziobrová, která prokázala své odborné schopnosti a vytvořila s výše uvedenými dámami úspěšný pracovní tým. Tak alespoň vidím současnou situaci, a doufám, že se nemýlím.

Sleduji průběžně způsob a rozsah informací v této oblasti i v jiných městských obvodech a mohu zodpovědně prohlásit, že Hrabová získala ve způsobu a  rozsahu zpracování závěrečného účtu prvenství. Možná, že mnohým se jeví tato činnost zbytečná, ale není tomu tak. Ne nadarmo se říká, že dobré účty dělají dobré přátele. Otevřené karty v této oblasti odstraňují zbytečné dohady a pomluvy o nehospodárném plýtvání veřejnými penězi. Na základě konkrétních údajů mohou občané, kteří se zajímají o veřejné záležitosti, kvalifikovaně diskutovat o finančních záležitostech městského obvodu.

Jen mě trochu mrzí, že toto zlepšení nenastalo již mnohem dříve a vytýkám pohodlnost, nezájem a pasivitu některým zastupitelům, kteří dlouhodobě zastávali a ještě zastávají klíčové funkce v Radě a ve finančním a kontrolním výboru. Aktivitou v oblasti lepšího informování občanů o finančních záležitostech nevynikal ani tajemník.

Ale to je již za námi a je třeba poděkovat těm, kteří se o výrazné zlepšení informování občanů o financích městského obvodu zasloužili.

Webové stránky však mají možnost sledovat pouze někteří občané.  Existuje však ještě další sdělovací prostředek, Hrabovské listy, které jsou dodávány do všech domácností. Určitě by bylo žádoucí, aby o závěrečném účtu byli vhodným způsobem informováni prostřednictvím HL všichni občané.

            21. 5. 2015.  V. S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma