Navigace: Vladimír Slavík > Školství > 7.5.2016: Evropské peníze

7.5.2016: Evropské peníze

Evropské peníze.

Trápí mě názory některých  příslušníků nejmladší generace (jmenovitě Martina Slepičky), který se domnívá, že pokud můžeme získat pro stavbu nové školky  peníze německých a francouzských daňových poplatníků, tak nás to nemusí trápit.

Za několik let budeme také my přispívat našimi penězi  do fondů Evropské unie, často tvrdě vydělávanými a tvrdě vymáhanými na daních, a bude nás asi zajímat, na co je budou utrácet v Bulharsku, Rumunsku a jinde. Nebo ne?

Ještě že jsou i v Hrabové lidé,  jako ing. Zdeněk Kander, který čtenářům Hrabova.info vysvětlil (možná až příliš odborně),  jak se věci mají. V podstatě zdůvodnil, že peníze Evropské unie jsou i  naše peníze.

Pokud jde o školky a školy, nemělo by se šetřit na výchově  a vzdělávání nejmladší generace. Ale i v případě stavby nové školky v Hrabové bych uvítal ( možná nejenom já) rozumné zdůvodnění, proč je potřebné a prospěšné zbourat tu starou a  postavit na stejném místě novou.

Pevně věřím, že příslušné orgány zastupitelstva pilně pracují na tomto materiále a  v  příhodné chvíli ho předloží občanům. Pokud se tak nestane, začnu pochybovat o významu a funkčnosti současných principů naší zastupitelské demokracie. Ne všeobecně, ale konkrétně v Hrabové.

7. 5. 2016   V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma