Navigace: Vladimír Slavík > Co se děje u sousedů > 13.6. 2023: Inspirace ze stránek Jižních listů

13.6. 2023: Inspirace ze stránek Jižních listů

Inspirace ze stránek radničního periodika Jižní listy

Občas informuji v Hrabovských novinách o  některých zajímavých  aktivitách, realizovaných  v městském obvodě Ostrava Jih.  Informace čerpám z Jižních listů. Jen v letošním roce jsem již  třikrát  psal o participativním rozpočtu, úspěšně praktikovaném u našich sousedů již  osm let.

V květnu 2023  jsem v Hrabovských novinách psal o nové soutěži, vyhlášené v sousedním obvodě s názvem  Strom roku. V červnových Jižních listech je o této soutěži článek  s následujícími informacemi:

V městském obvodě Ostrava Jih roste (mimo Bělský les)  téměř 30 tisíc vzrostlých dřevin.  Aby byl zdůrazněn velký význam stromů  pro životní prostředí, byla vloni vyhlášena soutěž „Strom roku na Jihu“. Z došlých tipů byl nakonec stromem roku zvolen košatý dub letní, který už odhadem 120 až 150 let krášlí ulici Horymírovou v Zábřehu. Návrh do druhého ročníku soutěže lze posílat do 10. srpna 2023. Přihlásit lze listnaté, jehličnaté i ovocné stromy. K tipům je třeba dodat fotografii stromu a doplňující informace - druh, přibližné stáří a místo, kde se strom nachází.

Někdy mám dojem, že dobré pro Hrabovou je pouze to, co vymyslí zdejší radní.

13. 6. 2023       V.S.

© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma