Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová.info > 27.10.2014: Již nejsem sám

27.10.2014: Již nejsem sám

Již nejsem sám

Na internetovém nebi Hrabové se objevil další informační zdroj, možná i fontána, s názvem Hrabová.info. Jsem tímto činem pana Rodomíra Orkáče velice potěšen. Přesto, že máme na některé záležitosti rozdílný názor, velice tuto jeho iniciativu vítám.

 Autor těchto nových webových stránek nezapře svou profesi. Jsou  profesiálně na vysoké úrovni.

 Jak již možná zjistili čtenáři mých stránek, jsou mé stránky amatérské, úměrné mým možnostem. Přesto mám ambici konkurovat webu  pana Orkáče.Zřejmě se budeme zabývat každý poněkud odlišným žánrům a budeme mít každý svůj okruh čtenářů.

V každém případě musím ocenit příspěvky v Hrabová.info pana Milana Slívy. Z jeho článků z oblasti historie Hrabové je zřejmé, že je odborně na vysoké úrovni a jeho zájem o tento obor je podložen hlubokými znalostmi. Z vlastní zkušeností vím, že není snadné číst texty z matrik a jiných zdrojů v dochovaných dokumentech z minulých století.

 Podobné osobnosti jako Milan Slíva  vyrostly i v okolních obcích. V sousední Nové Bělé je touto osobností pan ing. Miroslav Sýkora, ročník 1933.  Je nejen místním kronikářem, ale i vedoucím redaktorem Novobělského zpravodaje. S jeho příspěvky se můžeme setkat  v každém čísle tohoto časopisu. Možná, že pan Milan Slíva, i když podstatně mladší,  se stane podobnou osobností i v Hrabové.

Určitě to bude ke prospěchu jak Hrabovských listů tak všech občanů, kteří se zajímají o historii našeho městského obvodu.

 27.10. 2014.     V.S.  

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma