Navigace: Vladimír Slavík > Budoucnost jižní části Hrabové

Budoucnost jižní části Hrabové

 

Abych to  upřesnil, jde mi o oblast vodních nádrží Pilík 4, 5 a nejbližšího  okolí. Z různých poznatků soudím, že občané Hrabové nejeví  prozatím o toto území obce velký zájem. Dokonce ani zastupitelé a členové komise výstavby,  dopravy a ekologie.  Opakovaně jsem si to ověřil otázkou:  Kdy jsi  navštívil Pilíky? Někdy zněla  odpověď „nikdy“, častěji „před několika lety“. Nikomu to nevyčítám,  toto území není příliš atraktivní a je velmi poznamenáno průmyslovou činností Dolu Paskov.

Ale brzy tomu může být úplně jinak. Důl Paskov a také uhelné prádlo skončilo svou činnost a nyní se rozhoduje o dalším osudu  území Pilíků.

 Co asi bude pro  budoucí  občany Hrabové v tomto prostoru obce výhodnější?  Vodní plocha  s nepříliš čistou vodou bez možností koupání a vodních sportů nebo lesopark s pěšinkami, lavičkami a s různými atrakcemi pro děti a možná i pro dospělé? A to nedaleko od místa bydliště. Ještě připomenu, že Hrabová se v příštích letech výrazně změní, postaví se zde značné množství nových rodinných domů a přibudou zejména mladé rodiny.

Páni zastupitelé, uvažujte hlavou.  Ještě je čas budoucnost této části Hrabové ovlivnit. Usnesení komise výstavby, dopravy a ekologie ze 17. 7. 2017 „Komise podporuje zachování vodních nádrží Pilíky  4, 5 jako významného krajinného prvku" považuji za ne zcela domyšlené.

4. 8. 2017    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma