Navigace: Vladimír Slavík > Článek v Moravskoslezském deníku o Hrabové

Článek v Moravskoslezském deníku o Hrabové

 

Ostrava- Hrabová: Stavba kulturáku finišuje, v případě školky se mluví o zázraku.

Takový je nadpis článku redaktora Petra Jiříčka s rozhovorem se starostou Igorem Trávníčkem, zveřejněném v Moravskoslezském deníku  22. února 2022.

Starosta informuje veřejnost  o postupném budování centra obce, kde vyrostla nová školka, brzy se otevře kulturní dům a plány jsou také s přilehlým parčíkem u úřadu.

Poznámka HN č. 1: Pan starosta v tomto rozhovoru  tvrdí, že budova školky na Šídlovci byla původně postavena jako dočasné zázemí pro dělníky.  V knize „Historie obce Hrabové“  se na str. 140 píše, že budova byla kolaudována v listopadu 1952 jako školka. Kdo má pravdu? Starosta Trávníček nebo odborník na historii Šídlovce Mgr. Seďa? Co tím pan starosta sleduje?

Poznámka HN č. 2: Pravidelně čtu usnesení RMOb, zápisy ze zasedání ZMOb, zápisy z jednání komise pro výstavbu, dopravu a ekologii, ale o tom, co se plánuje v přilehlém parčíku, se ještě v uvedených orgánech nejednalo. Jsem zvědav na plány pana starosty.

Dále se pan starosta zmínil, že „sníme o sportovní hale, kde ale máme dilema: postavit ji u Sokola ve sportovním areálu, nebo u školy? Počítali jsme se stavbou u Sokola, ale město, kde chceme žádat o dotaci, se klaní spíše ke stavbě u školy. Zatím jsme ve fázi obou variant.“

Poznámka HN č. 3: Pokud je mi známo, většina zastupitelů souhlasí s  výstavbu sportovní haly  u školy.  Souhlasí s tím  i ředitel školy, který je  v této záležitosti rozhodujícím činitelem. Nechápu, proč tato alternativa nebyla projednána a  schválena zastupitelstvem a proč následně nebyly zahájeny přípravy k realizaci? Míním tím soustředění všech podkladů a dokumentů, nutných pro  vydání stavebního povolení. Na co se ještě čeká?

 K instalaci protihlukové stěny kolem Místecké ulice pan starosta řekl:  „Zdá se mi, že zatím jde strašně pomalu řešení výstavby protihlukové stěny kolem Místecké ulice. Vím, že komise pro výstavbu nějaké kroky podniká, tuším, že jednání brzdí hygiena.“

Poznámka č. 4: Proč pan starosta neřešil tuto situaci osobně již na začátku volebního období ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí? V případě zjištění nadlimitních hodnot hluku by možná v současné době protihlukové stěny již byly postaveny.  

Závěr HN:  Pan starosta by si měl svá veřejná prohlášení připravovat s větší pečlivostí. Jeho výše uvedená problematická tvrzení působí velmi zvláštně.

28. 2. 2022     V. S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma