Navigace: Vladimír Slavík > Co se děje u sousedů

Co se děje u sousedů

 

Žijeme nedaleko od sebe a často nevíme, co zajímavého  se děje u sousedů.  A děje se stále něco a jsou to zajímavé akce. Některé jsou zcela výjimečné a zaslouží si pozornost širokého okolí. V době tak dostupných a výkonných komunikačních prostředků je tento nedostatek informací dost nepochopitelný.

Příkladně v sobotu 26.8. se na hřišti TJ Sokol Nová Bělá v 17 hodin už podesáté uskuteční  další ročník zdejšího hudebního festivalu „Otevřené nebe“. Naši sousedé zde opět  přivítají   domácí i zahraniční pěvce a hudebníky. Z těch zahraničních již potřetí  se do Nové Bělé dostaví italský tenor David Righeschi, z Řecka přijede temperamentní zpěvačka Medea Iassonidou.  Z domácích umělců to bude houslistka Maruška Korpasová a zazpívá pochopitelně také  zakladatelka těchto koncertů Jana Doležílková.  Z nových tváří se představí baryton Krum Galabov v Bulharska a mladá zpěvačka Gabriela Beranová předvede něco ze světa muzikálů.

Je to kultura na vysoké úrovni a snadno dostupná. Jednak pro blízkost Nové Bělé jednak i z hlediska financí, vstupné je dobrovolné. Já jsem se o tom  dozvěděl náhodou při četbě posledního čísla Novobělského  Zpravodaje. Ale bohužel již pozdě. Podle zpráv účastníků měl letošní koncert vynikající úroveň, přálo i počasí.

Také v Paskově se připravuje zajímavá akce, a to u příležitosti oslav 750 let Paskova. Bude to prezentace knihy Dějiny Paskova, kterou napsal PhDr. Jan Saheb. Moderovat bude ing. Miroslav Lysek, úvodní slovo přednese starosta Paskova Petr Baďura. Akce se uskuteční ve čtvrtek 31. srpna v  17 hodin v 1. patře paskovského  zámku.  Další podrobnosti  jsou  na webových stránkách  Paskova. Pro ty občany  Hrabové, kteří se zajímají o historii naší obce  je minulost našich paskovských  sousedů obzvlášť významná. Vždyť pocházíme ze stejných kořenů. Tak možná se zúčastní i někteří občané Hrabové.

Jaké jsou praktické možnosti  propagace těchto a jiných podobných akcí   v naší obci? Bohužel Hrabovské listy prozatím nevychází každý měsíc, takže je to pouze na webových stránkách Hrabové. Snad mimo různých významných i méně významných aktualit tam budou časem i informace o zajímavých akcích uvedeného typu,  pořádaných v našem okolí.

30. 8. 2017    V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma