Navigace: Vladimír Slavík > Co si slibuji od nového zastupitelstva (2)

Co si slibuji od nového zastupitelstva (2)

 

Je toho hodně, a budu svá přání zveřejňovat postupně.

Dnes to bude přání většího zájmu vedení obce o  webové stránky městského obvodu. Pokud jde o počet rubrik, jsem spokojen. Horší to je z aktualizací jejich obsahu.

Například v „Informačním rozcestníku“ je seznam místních spolků a organizací. Proč v něm chybí tak významné spolky, jako je Klub českých velocipedistů, Spolek Torali, Myslivecký spolek, Klub seniorů, Český svaz žen a Skaut Hrabová?  Tento stav je pro mne nepochopitelný. Prý tyto spolky nemají zájem o prezentaci na webových stránkách obce. Pak je jim nutno vysvětlit, že je zde zájem vyšší. Webové stránky obcí mají širokou sledovanost, z jejich obsahu jsou činěny mnohé závěry, a to i na místech pro Hrabovou významných.

Pak je zde rubrika „Publikace“. Rubrika, která je určena pro průběžné zveřejňování různých písemných materiálů a dokumentů, které mají vztah k minulosti nebo k přítomnosti Hrabové. Jsou to kroniky, diplomové a disertační práce a jiné publikace. V uvedení rubrice je zveřejněna poslední publikace z roku 2018, a pak již žádná. Není tam Historie Hrabovského JZD (autor A. Sobota – viz Hrabova.info 2015)), Kronika DTJ Hrabová, (viz  Hrabova.info 2017),  Kostel sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě – Hrabové (autor M. Slepička – viz Hrabova.info 2022) , Dějiny školství v obci Hrabová (autorka K. Kolárová- viz Hrabova.info 2022).  A také kronikářské záznamy z posledních let. 

Pak je to problém zveřejňování důležitých informací „bez zbytečného odkladu“.  Zde mi velice vadí častá časová  zpoždění. Na příklad: Na ustavujícím zastupitelstvu dne 19.10. 2022 byl schválen důležitý dokument, nový Jednací řád zastupitelstva. Mezi dokumenty „Usnesení zastupitelstva“ na webových stránkách stále chybí.

Závěr: Důležitý je správný výběr správce webových stránek. Musí mít potřebné odborné předpoklady  a také odpovídající osobní vlastnosti. Míním důslednost a zodpovědnost za svěřený úkol.   Webové stránky obce jsou významným komunikačním prostředkem a současně i „vizitkou obce“ a je nutno jim v tomto volebním období věnovat větší pozornost.

30.10. 2022     V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma