Navigace: Vladimír Slavík > Co si slibuji od nového zastupitelstva (4)

Co si slibuji od nového zastupitelstva (4)

 

Další mé očekávání je směřováno na nově zvolenou Radu městského obvodu. Ta si zřizuje komise, jejich počet je různý, obvykle nechybí  komise pro výstavbu, dopravu a ekologii (komise VDE).

 Již z názvu této komise  je patrná její úloha. Předpokládá se, že její členové budou v uvedených oblastech odborníci, a jejich doporučení budou radními i využívána. 

Velkým problémem minulého volebního období  byla absence těchto odborníků jak v řadách zastupitelů tak i v komisi VDE. Proto bylo řešení některých problémů v  této oblasti velmi pomalé a  často i problematické.  Namátkou uvedu nekoncepční postup v oblasti  modernizace bytového fondu, nedostatečné plánování  v oblasti oprav místních komunikací a problematičnost použitých technologií,  liknavost při budování „Srdce Hrabové“ (využití domku č. 91), neodborný postup při rozhodování o budoucím využití objektů po bývalých školkách, nevyužité možnosti, které poskytovaly závěry EIA v oblasti Pilíků, laxní vztah k rekonstrukci odlehčovacího kanálu Ščučí  atd. 

Pokud jde o oblast výstavby, program pro nastávající 4 roky je  jasný.  Na prvém místě to je vybudování nového multifunkčního komplexu, zahrnujícího novou hasičskou zbrojnici a sportovní halu v lokalitě TJ Sokol a přilehlém okolí. Komise VDE může být užitečná při řešení  dílčích problémů a také při návrzích na smysluplné využití stávající hasičské zbrojnice.  Na druhém místě to je řešení kanalizace, na místě třetím revitalizace zastaralého bytového fondu. I v těchto záležitostech může komise VDE přispět k úspěšné realizaci.

V oblasti dopravy by byla žádoucí  větší pozornost problematice místních komunikací (technologie oprav, plán oprav) a v neposlední řadě větší pozornost cyklostezkám ( údržba stávajících, budování nových).

V oblasti ekologie jsou  velké možnosti v naplňování hesla „Zelená Hrabová“.  Míním tím vypracování plánu a jeho postupnou realizaci při  vysazování nových stromů a keřů  na vhodných místech kolem místních komunikací a rozšiřování lesních ploch. Možnosti k tomu jsou na jižním konci Hrabové.

1. 11. 2022       V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma