Navigace: Vladimír Slavík > Diskuse na stránkách Hrabovských novin

Diskuse na stránkách Hrabovských novin

Abych umožnil čtenářům Hrabovských novin reagovat na mé články, zavedl jsem v nedávných dnech rubriku „Blok komentářů“.  Tam bylo možno sdělovat k mým článkům různé názory bez jakýchkoliv omezení.

Ale došlo k následující události: Evropský parlament ve středu 28. dubna 2021 schválil zákon, podle kterého  budou moci úřady Evropské unie nařizovat internetovým platformám mazat příspěvky, propagující terorismus. Podle části poslanců nový zákon ohrožuje svobodu projevu a může být zneužit k potlačování opozičních názorů. Bližší informace k tomuto zákonu jsou uvedeny  v sobotním zpravodajství deníku I DNES.

Na základě tohoto zákona  zrušil poskytovatel mnou používaných  webových stránek („Netstranky.cz“) možnost  komentářů s tím, že   obsah jakýchkoliv sdělení na tyto stránky může vkládat pouze registrovaný poskytovatel, v případě Hrabovských novin Ing. Vladimír Slavík, a nikdo jiný.

Uvedené sdělení končí větou „Omezení funkčnosti nás netěší, ale je to jediná možnost, jak zajistit chod projektu“.

Ti,  kteří mají potřebu mi cokoliv sdělit, napíši svůj vzkaz na adresu vladslavik@seznam.cz  a já  jim okamžitě v Hrabovských novinách odpovím.

Dnes odpovídám Ing, Janu Dvořákovi a Liboru Hromádkovi, a to v souvislosti s mým včerejším článkem „Pietní akt“, ve kterém jsem kritizoval letošní  zrušení vzpomínky na padlé, která se každoročně konala  dne 30. dubna na místním hřbitově.

 Pan Ing. Dvořák mi napsal: „Osvobození Hrabové je připomenuto v květnovém čísle Hrabovských listů, protože osvobození Hrabové je v květnu.“

Komentář Hrabovských  novin: Tato  informace mě velice potěšila. Redakce místního časopisu nezapomněla na letošní výročí osvobození Hrabové. Určitě o tom měla být zmínka v textu, který informoval občany o zrušení letošního pietního aktu – viz informaci na webových stránkách MOb Hrabová.

Pan  Hromádka mi napsal: „V pátek 30. dubna proběhla na hrabovském  hřbitově malá pietní akce hrabovských občanů a Klubu českých velocipedistů v Hrabové k uctění památky oběti druhé světové války.“

Komentář Hrabovských novin: Když pietní vzpomínku  uspořádal pro své členy Klub českých velocipedistů, tak proč ne vedení Hrabové pro všechny občany? 

Závěr: I při právě probíhající opravě hřbitova mohlo vedení Hrabové vykonat při uskutečnění této pietní vzpomínky více než vykonalo. Na rozdíl od některých občanů naše samospráva zcela na uskutečnění tohoto pietního aktu rezignovala. 

 Nebo má někdo jiný názor?

1.5.2021      V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma