Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v dubnu 2022

Hrabová v dubnu 2022

 

Počasí: Duben byl mírně chladnější a deštivější. Poměrně hodně bylo ranních mrazíků, vyskytly se i sněhové přeháňky. Ale byly i  slunné dny s teplotou nad 18 stupňů.

Významné události: Pokračuje válka na Ukrajině, počet ukrajinských běženců i  v  ČR  během měsíce rychle rostl a dosáhl čísla 300 tisíc. Několik rodin našlo ubytování i v Hrabové. Jde především o ženy a děti, muži jsou vázáni vojenskou povinností doma. Koronavirová epidemie rychle odchází, nošení roušek a  další opatření se postupně ruší. Pozornost obyvatelstva je zaměřena na rostoucí ceny a na hrozící omezování  dodávek plynu a nafty s Ruska.

Informace z webových stránek obce: RMOb se sešla 2x a projednala běžnou agendu. Jiné schůze orgánů samosprávy (zastupitelstvo, výbory, komise) se nekonaly.

Fotogalerie: Aprílové jaro v Hrabové. Přílet čápa  Viléma. Vilém a Jasmína opět spolu. Hrabová-Klimkovice 6:0. Vynášení Moreny a vítání jara. Vajcovníky v Hrabové. Cvičení nad haldou. Dětské závody. Kateřinský běh Hrabovou. Hrabová B-Řepiště B 3:4. Kačka na procházce s malými. Montáž pantografu. Uctění památky obětem 2. sv. války.  Pálení čarodějnic.

Registr smluv: Celkem  obsahuje 18 položek, nejvýznamnější je nákup zametacího stroje za 968 tis. Kč.

Hrabovské listy: Obsahují seznam dotací spolkům a organizacím pro rok 2022 z obecní pokladny, informaci o stavebně-technickém průzkumu školky na ul. V Huga, informaci o výsledcích tříkrálové sbírky v Hrabové (107 424 Kč) a pozvánku do nově vzniklého dramatického kroužku.

Sociální sítě: Správcem  facebooku  MOb Hrabová se stal Mgr. Rostislav Gromnica. V dubnu  se následkem  toho významně zvýšil počet zde zveřejňovaných informací.

„Stošestka“: Na webových stránkách obce je zaznamenáno 6 nových dotazů a odpovědí (18, 19, 20, 21, 22, 23.)

Další informace: Na Šídlovci pokračuje rozsáhlá obnova zeleně včetně stromů a keřů. Na celém území obce byl proveden zásah proti šíření jmelí, zejména u lip. V parku Hrabovjanka se staví krytý altán, prostor v něm bude vybaven lavičkami. Rozruch vyvolala zpráva o záměrech na  vznik ct ZONE – Krmelínská ulice. Hrabovský čáp přiletěl na své hnízdo 4. dubna, čápice o dva dny později.

3. 5. 2022     V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma