Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v listopadu 2022

Hrabová v listopadu 2022

 

Počasí: Prvních cca 20 dnů poměrně teplých, občas i slunečných. Pak se ochladilo, ale ne příliš, denní teploty mírně nad nulou, občasné ranní mlhy.  Dešťové srážky podprůměrné, sněhové žádné.

Významné události doma a ve světě: Roste inflace, zejména u potravin. Cena pohonných hmot stále  kolem 43 Kč, vláda  jedná o  způsobech kompenzace za vysoké ceny elektřiny a plynu pro občany a pro  firmy. Příprava rozpočtu na rok 2023, deficit stále vysoký, konkrétně 295 miliard.  Probíhají debaty o možném řešení, vláda stále odmítá zvýšení daní. Vlna covidu opadává, všechna dřívější opatření zrušena. Válka na Ukrajině pokračuje, ruská armáda zahájila masivní útok na ukrajinskou infrastrukturu prostřednictvím dronů a raket. Mnoho měst je bez elektřiny a pitné  vody. V západní Asii, v arabském Kataru bylo 20.11. zahájeno mistrovství světa ve fotbale. Náklady na výstavbu stadionů a infrastruktury si vyžádaly 220 miliard dolarů, kvalifikovalo se 32 týmů.

Hrabová - Činnost orgánů samosprávy: Na webových stránkách MOb  zveřejněna usnesení ze zasedání rady č. 2,3,4, zveřejněn zápis z jednání kontrolního výboru, usnesení z jednání kulturní komise a zápis z jednání bytové komise. Na úřední desce zveřejněn  návrh rozpočtu na rok 2023 a výhled na období 2024 - 2026. Akce pro veřejnost: Kateřinská pouť, Benefiční koncert Václava Fajfra, Rozsvícení vánočního stromku.

Listopadové Hrabovské listy přinesly informace o ustavujícím zasedání zastupitelstva konaného 19. října 2022, anketu „Jak hodnotíte výsledky voleb do zastupitelstva“, informaci o využívání sdílených kol v Hrabové a mnoho dalších.

Stavební akce: Dokončovací práce na workoutovém hřišti, pokračování modernizace bytového domu Příborská 466/31.

1. 12. 2022     V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma