Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v prosinci 2021

Hrabová v prosinci 2021

 

Počasí: Teploty mírně nadprůměrné, srážky průměrné. Na Štědrý den se oteplilo a tenká vrstva sněhu se změnila v břečku. Konec měsíce  byl mrazivý a se sněhem.

Koronavirus: O situaci v Hrabové nejsou žádné zprávy. Ani v listopadových Hrabovských listech ani jinde. Televize a rozhlas podrobně informují o celkové saituaci v ČR.  V prvé půli měsíce prudký růst počtu nakažených a hospitalizovaných.  Další důrazné výzvy na vakcinaci, zejména třetí dávkou.  Začíná se s očkováním děti. V druhé polovině měsíce výskyt nové africké mutace (omikron).

Významné události:   Z důvodu koronaviru zrušen andvendní koncert  v kostelíku i slavnostní  rozsvícení  vánočního stromku. Dne 15. 12. se konalo  zasedání zastupitelstva, na kterém byl schválen rozpočet na rok 2022. Uskutečnil se i   tradiční Silvestrovský běh Hrabovou.  Počasí přálo, účast běžců  i diváků  byla nadprůměrná.

Informace z webových stránek obce: Radní měli 2 zasedání , projednali běžnou agendu a  běžné  agendy  rozhodli objednat projektovou  dokumentaci na rekonstrukci  bývalé školky  na Příborské ulici. Má se změnit na byty. Byl vysloven  souhlas s návrhem s. p. DIAMO o  změně  územního plánu  v oblasti Pilíků z využití „Lesy“ na využití „Krajinná zeleň.

Hrabovské listy:  Starosta ve svém úvodním slově zdůraznil negativní vliv kokonavirové  pandémie na konání kulturních, společenských a  sportovních akcí  a popřál všem občanům  Vánoční svátky plné pohody a  lepší příští rok. O situaci v oblasti Pilíků informuje v rozhovoru s Ing. Dvořákem náměstkyně primátora Kateřina Šebestová. K záměru  vytvořit zde rekreační zónu paní náměstkyně sdělila, že především se musí zapojit městský obvod Hrabová.  

Registr smluv: Na internetu zveřejněno  5 zakázek vč. opravy místního rozhlasu  za 61 tis. Kč a  kácení  13 stromů za 140 tis. Kč (likvidace jmelí).

Další akce a události: Standardní výuka pokračuje jak v ZŠ tak v MŠ. Dočasné povolení jízdy kamionů po jižní větvi  Paskovské ulice  zatím nezpůsobilo větší problémy.   Do Hrabové dorazila 23. prosince  dvě „Betlémská světla“.   Jedno přivezli skauti, druhé Hrabovští velocipedisté.

Sociální sítě: Nejaktivnější  byl opět web  Hrabova.info. Téměř  každý den přinášel aktuality, mimo jiné  o otužilcích pod splavem v Ostravici , o připravovaném  Silvestrovském běhu, o lednové  Tříkrálové sbírce, o úspěchu Libora Hromádky ve fotosoutěži a o zakoupení nového traktoru pro Technické služby Hrabové. Fungoval i facebook skupiny Hrabová a skupiny Ostrava-Hrabová.  Na facebooku  MOb Hrabové byly vesměs  totožné  informace s informacemi  na webových stránkách MOb.

 Veřejný  rozhlas:  Stejně jako v předcházejících měsících ani v prosinci nebylo  k informování občanů veřejného rozhlasu využito.

„Stošestka“: Prostřednictvím „stošestky“ byl vznesen dotaz, zdali již byla zpracována koncepce oprav a modernizace bytového fondu.  Pan tajemník odpověděl, že ano. Text nově zpracované  koncepce je možno si přečíst na webových stránkách MOb Hrabové v rubrice  „Odpovědi na žádosti 106/1999 Sb.“  Jde o odpověď č. 29.

2. 1. 2022         V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma