Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v prosinci 2022

Hrabová v prosinci 2022

 

Počasí: V prvé dekádě většinou zamračeno, ale bylo i několik slunných dnů.  V druhé dekádě nasněžilo cca 30 cm sněhu, občasné noční mrazy, až -12 stupňů. Ve třetí dekádě oteplení, Vánoční svátky byly opět „na blátě“. Sníh ubýval postupně, povodně nehrozily.

Významné události ve světě a v ČR:  Pod předsednictvím ČR pokračují v Bruselu i jinde významná jednání o současných ekonomických i jiných problémech včetně „zastropování“ cen el. energie a plynu. Ruská armáda pomocí dronů a raket pokračuje v ničení infrastruktury Ukrajiny. Ukrajinský prezident navštívil USA, které slíbily další významnou vojenskou pomoc. V ČR  dosáhla inflace 18 %, rostou ceny potravin a služeb. Vláda se snaží o kompenzace pro sociálně potřebné. Zvýšeny sociální dávky, minimální mzda a důchody. Pokračuje volební kampaň  na lednové prezidentské volby. Pravděpodobně se rozhodne  mezi Andrejem Babišem, Petrem Pavlem a Danuši Nerudovou.

Hrabová – činnost orgánů samosprávy: Na webových stránkách městského obvodu zveřejněno usnesení finančního výboru č. 1,  zápis z  2. jednání zastupitelstva, usnesení RMOb  č. 5,6 a 7, usnesení kulturní komise, zápis z bytové komise. Akce pro veřejnost: Mikulášská zábava, Adventní koncert, Vánoční vystoupení dětí MŠ Klubíčko, Vánoční výstavka, Dětský vánoční jarmark,  Přijetí a distribuce Betlémského světla. Silvestrovský běh.

Prosincové Hrabovské listy:  Na prvních stránkách jsou články  Slovo starosty, Představujeme nového starostu, Ohlédnutí bývalého starosty, Záměry nového starosty, a pak následují další. Vyšly 30.11. 2022, celkový počet stran je 16.

Stavební akce:  Ukončena revitalizace bytového domu Příborská 466/31. Vzhledem k zimnímu období se žádné další stavební akce nekonaly.  

Mimořádné události:  Ne všude byl ihned odstraněn z vozovek a z chodníků čerstvě napadaný sníh.  Ale žádné podstatné škody tím nevznikly. Míním tím úrazy a dopravní nehody.

31.12. 2022

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma