Navigace: Vladimír Slavík > Hrabová v říjnu 2021

Hrabová v říjnu 2021

Počasí: Sucho a teplo.

Koronavirus:  Opět roste počet nakažených. Proočkováno je pouze  65 % populace.  Neočkováno je stále  410 tisíc seniorů.  Přitom pro ně je Covid 19 velmi nebezpečný.   Pro vybrané skupiny obyvatel se začíná aplikovat třetí dávka, která má posílit odolnost proti nemoci. Na konci měsíce rozhodnuto o  zkrácení  časové působnosti u antigenního testu na  1 den a u PCR testu na 3 dny.  Posílit zájem o očkování má také ukončení hrazení testů ze zdravotního pojištění.  Projevuje se neochota nosit roušky a respirátory.  Stále se nedaří zapojit do očkování obvodní lékaře.

 Významné  události v Hrabové:  Provedla  se oprava Dubraviovy ulice, propojující ul. Poplužní s Prodlouženou Mostní, oprava komunikace Bělská , oprava ploch před garážemi v blízkosti parku Hrabovjanka a oprava křižovatky ulic Poplužní a K Pilíkům.  Dne 1. 10. 2021 se uskutečnila schůzka dětí, které mají zájem o členství v organizaci Skaut. Iniciátorkyněmi byla předsedkyně Okresní rady Junáka paní Hana Mamčařová a radní paní Jiřina Kelnarová.

Stavební ruch privátní:  Staví se další RD v Resortu Hurta, pokračuje výstavba  řadových domů v sousedství sídliště Dubina a v lokalitě U Řeky. Dokončuje se výstavba  bytových domů v zatáčce u Šídlovce.

Hrabovské listy  přinesly informace o slavnostním otevření nové MŠ, o stavbě kulturního sálu a rozšíření hřbitova, o začátku nového školního roku na ZŠ, o oslavě 125. výročí Sboru dobrovolných hasičů.

Samospráva:  Dne 20.10. 2021 proběhlo  mimořádné zasedání zastupitelstva. Na programu bylo financování stavby MS.  Na webových stránkách MOb  byl zveřejněn  zápis z jednání komise pro výstavbu, dopravu a ekologii a zápis z jednání  Kontrolního výboru.

Další akce a události:  Proběhly volby  do Poslanecké sněmovny, občané Hrabové preferovali hnutí ANO Andreje Babiše.  Spolek MUDr. M. Poláčkové uspořádal akci  pro děti „Putování za světýlky.“ Kulturní komise uspořádala zájezd pro seniory na hrad Šternberk.  Zdravotní komise uspořádala přednášku MUDr. Menšíka  na téma „První pomoc při úrazech.“  Na webových stránkách Hrabova.info byl zveřejněn zápis do kroniky  Hrabové  za rok 2018.

Diskuse na sociálních sítích:  Diskutovalo se o dalším využití prostor  po bývalých školkách na Šídlovci, o zřízení  nové zastávky  MHD v blízkosti Bažanovy ulice a o místě stavby budoucí multifunkční sportovní haly.

2. 11. 2021    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma