Navigace: Vladimír Slavík > Hrabovské noviny v r. 2016

Hrabovské noviny v r. 2016

 

Pokud mi bude sloužit zdraví a pokud mi zachovají věrnost nynější  čtenáři, jsem rozhodnut pokračovat ve své  činnosti místního pozorovatele a komentátora politických i jiných událostí v Hrabové  i v letošním roce. Pochopitelně bude má snaha tyto události i ovlivňovat, i  když mé možnosi jsou dost omezené. Ale je dobré mít určitý cíl kterého se snažíme dosáhnout.

Budu pokračovat v prozatím bezvýsledné snaze  prosazovat vydávání  Hrabovských  listů každý měsíc a umožnit i opozičním zastupitelům zveřejňovat své příspěvky. Ideální by byla i rubrika „Dopisy čtenářů“.

Na pořadu dne je  modernizace webových stránek Hrabové. Zde se  situace velmi změnila příchodem nového tajemníka. Určitě se bude snažit uplatnit své zkušenosti ze Štramberka a naše webové stránky se asi brzy výrazně změní. Přesto bude vhodné průběžně sledovat postup a rychlost této modernizace, případně doporučovat jejich postupné zdokonalování.

Dalším úkolem Hrabovských novin  bude sledovat plnění volebních programů stran a hnutí, zastoupených v našem zastupitelstvu. Význam těchto dokumentů  je v Hrabové odjakživa značně podceňován. Svědčí o tom jejich poněkud formální obsah i malá snaha o  realizaci. Nemluvě o minimálním zájmu  občanské veřejnosti o průběh a  kontrolu jejich realizace. Jedna poltická strana dokonce šla do voleb bez volebního programu! Nechtěně tak asi vstoupila do historie komunálních voleb, minimálně v Ostravě.

Pozornost bude rovněž věnována obsahu diskusí a témat, zveřejňovaných na webu Hrabova.info. Předpokládaná budoucí  diskuse a výměna názorů s návštěvníky tohoto webu možná pomůže při formulování  a způsobu realizace  některých  problémů současné Hrabové.

Nakonec si nedpustím poznámku, která se týká neutěšeného  stavu  dopravních  komunikací, spojující Hrabovou s Evropsky významnou lokalitou – Pilíky. Je nepochopitelné (ale  možná pro současnou Hrabovou  charakteristické), s jakým nezájmem se tento problém setkává jak u  přestavitelů místní správy (stavební úřad) tak u orgánů samosprávy (stavební, dopravní a ekologická komise). Hrabovské noviny budou sledovat i další osudy těchto komunikací.

Mimo uvedené záležitosti  určitě život přinese i další události, které bude vhodné komentovat i na mých webových stránkách. Čtenářům mohu slíbit, že budu maximálně objektivní.

4. 1. 2016.  V.S.

 

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma