Navigace: Vladimír Slavík > Komise Ing. Skalského pracuje i v době koronaviru

Komise Ing. Skalského pracuje i v době koronaviru

 Komise výstavby, dopravy a ekologie nepřerušila svou činnost ani v současných ztížených podmínkách. Zápis z jednání, konaného 13. 3. 2021  byl v tyto dny zveřejněn i  na webových stránkách MOb.  

Účast byla téměř stoprocentní, jako host se dostavil představitel RMOb pan Petr Balušek.

Byla učiněna tři doporučení a podáno osm informací.  U informace, že Správa silnic MSK neschválila požadavek na omezení provozu na severní větvi ulice Paskovské. (Zde mi v zápise scházelo zdůvodnění tohoto stanoviska).   Komise také vzala na vědomí výsledek měření hluku z ulice Místecké. Měřilo se v prostoru ulice Hradecké a naměřená hodnota byla o pouhých 0,6 dB nižší, než požaduje platná legislativa pro realizaci protihlukových opatření. (Bylo by vhodné s tímto výsledkem seznámit širokou veřejnost naší obce).

Komise výstavby, dopravy a ekologie existuje v Hrabové od roku 2002. Ve vedení se vystřídali pánové Horák, Novotný, Chlupatý, Dvořák a  Skalský. Pokud jde o složení komise, někdy byla snaha o zastoupení všech politických stran, jindy se preferovala odbornost.

Komise jednak plní úkoly rady, jednak má právo i na  různá vlastní doporučení. To může mít svůj význam při realizaci volebních programů jednotlivých volebních stran.

Když si pročítám současné volební programy, tak by si zasluhovaly pozornost následující body, které souvisí s činností  komise výstavby,dopravy a ekologie:

 ČSSD Hrabová: Zvýšení  počtu  parkovacích míst na Šídlovci. Úprava rekreačních zón kolem Ostravice a v oblasti Pilíků. V  nově zastavovaných územích  musí být  developery vybudovány zpevněné vozovky a veřejné osvětlení. (ČSSD Hrabová zastupuje v komisi Ing. Dvořák).

SNK Hrabované: Dořešení oblasti Pilíků. Péče o čistotu a vzhled obce. (Tuto  volební stranu zastupuje v komisi Ing. Skalský).

ODS Hrabová: Vybudování nové cyklostezky po levém břehu Ostravice. Zaměříme se na bytový fond, na potřebné opravy a rekonstrukce. V problematických lokalitách zajistíme instalaci kamerového systému. (ODS zastupuje v komisi Ing. Rundt).

KDU-ČSL: Větší počet odpadkových košů. Další úpravy chodníků a komunikací. Vyřešení parkování aut na Šídlovci. Opravy a revitalizace obytných domů v majetku obce. (Tato volební strana nemá v komisi své zastoupení). 

Ostravak a Změna pro lidi:  Zachování současného venkovského charakteru obce. Vybudování moderní knihovny. (Tuto volební stranu zastupuje v komisi pan Holiš).

Starostové a nezávislí – KPH: Zajistit odpovídající přístup k vodním nádržím Pilíky. Na Krmelínské ulici zabránit parkování cizích aut v místech výjezdu z RD. Uvažovat o instalaci zpomalovacích pruhů v této lokalitě. (Tato volební strana nemá v komisi svého zástupce).

Tento  případný „lobing“ by byl  podle mého názoru velmi prospěšný. Lídři politických stran by se snažili prosadit do této komise své nejlepší odborníky s dobrými argumentačními  schopnostmi.

12. 4. 2021       V.S.

Komentáře

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma