Navigace: Vladimír Slavík > Komunální volby - září 2022

Komunální volby - září 2022

 

Koncem září 2023 uplynul rok od komunálních voleb. Výsledky byly pro mnohé občany Hrabové překvapením. Vítězem voleb se stalo SNK Hrabované  se ziskem sedmi mandátů, dříve dominantní ODS získala pouze mandátů 5. V čem byly příčiny tohoto neúspěchu ODS?

 Předseda místního sdružení, pan Igor Trávníček, o tom napsal do Hrabovských listů č. 12/2022  obsáhlý článek.  Popsal úspěchy, kterých bylo v období 2018 – 2022 dosaženo, a v závěru  článku pak uvedl:

Rozumím tomu tak, že někteří občané, sledujíc sociální sítě, hlasovali pro změnu. A došlo k ní. Nové vedení slíbilo postavit sportovní halu na Sokole, hasičárnu, kanalizaci. Nebudou to mít vůbec snadné, hrabovský rozpočet na to nemá a je potřeba sehnat peníze zvenčí – od města, od státu. V naplňování jejich volebního programu jim přeji hodně umu a úspěchů“. 

Komentář HN: Byl první rok nového čtyřletého volebního období úspěšný nebo neúspěšný? Podle mého hodnocení byl velmi úspěšný. Ve srovnání s obdobím let 2018 – 2022 máme pracovitého starostu, noví radní jsou odborně zdatní a vytvořili orgán, který řeší všechny problémy kvalifikovaně ve prospěch občanů Hrabové. Příkladem je výběr místa pro budoucí hasičskou zbrojnici. Zvolili to obtížnější řešení, ale z hlediska budoucnosti Hrabové jedině správné. Změna nastala i ve vztahu mezi RMOb a místní státní správou. Místní úředníci musí nyní respektovat názory a požadavky představitelů samosprávy. Dříve tomu tak vždy nebylo. Volební program vítězů voleb je velmi náročný, má 20 bodů. Prozatím je úspěšně plněn bod č. 9 „Maximální informovanost občanů a transparentnost“, a to jak prostřednictvím webových stránek městského obvodu tak i prostřednictvím Nástěnky TRELLO místostarosty Ing. Orkáče, která přináší průběžné a velmi transparentní informace o dění v Hrabové.

10. 10. 2023    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma