Navigace: Vladimír Slavík > Lednové číslo Hrabovských listů

Lednové číslo Hrabovských listů

 

Se značným zpožděním,  až  v  pondělí 15. února  byly doručeny i do naší domovní poštovní  schránky  lednové  Hrabovské listy. Po jejich  přečtení jsem usedl k počítači a napsal následující text:

Jak se dalo očekávat, redaktor pan Petr Pavelka  jako placený profesionál   striktně dodržuje ducha  i  literu  platného kodexu pro tento časopis  (byl schválen Radou 24. 6. 2015) a pečlivě se vyhýbá všem nepříjemným událostem a konfliktním situacím.

Takže nedal příležitost starostovi, aby  tento  v úvodním rozhovoru  blíže vysvětlil současnou  situaci s auditem Magistrátu města Ostravy. Ostatně, vždyť občané již byli dostatečně informováni prostřednictvím článku paní Květoslavy Hrabovské v loňském  Hrabovském občasníku s názvem „Nedostatky při kontrole na Úřadu městského obvodu Hrabová“ a v nedávno zveřejněném článku v Moravskoslezském deníku s názvem „ Vyřeší problémy Hrabové nový starosta“? Tak proč ještě zneklidňovat občany dalšími  informacemi.

Ze současných problémů Hrabové, které je nutno řešit, uvedl  v tomto rozhovoru starosta kanalizaci na jižním konci obce, nový objekt školky a  kulturní dům.  V tomto roce pak parkoviště na Šídlovci a využití eventuálních  dotačních titulů. Nic víc, nic míň.

Na rozdíl od dřívějších let nebyly podány informace o letošním rozpočtu, pouze sdělení, že se jedná o 55 mil. Kč. Některé  čtenáře by určitě zajímaly důvody tak vysokého čísla (vloni pouze 34 mil.) a   podrobnější  rozpis příjmů a vydání. Snad se dočkáme příště.

Byl zveřejněn článek s nadpisem „Informace o zrušení  a odložení 10. zastupitelstva“. Nepochopil jsem, proč je o této záležitosti tak podrobně informováno veškeré obyvatelstvo Hrabové. Vždyť přímo „postiženi“ zbytečnou ztrátou času  byli pouze zastupitelé a skupina  občanů v obecenstvu, kteří s přijatým řešením viceméně souhlasili. Dále nechápu, proč je pod článkem podepsán mimo starosty i tajemník. Tato záležitost se zcela dotýká oblasti samostatné působnosti a s tajemníkem nemá nic společného. Nebo čtu špatně zákon o obcích? Vhodnější by bylo, aby se pod článkem podepsal  předseda  kontrolního výboru, který má kontrolovat dodržování zákonů a právních předpisů. A zastupitelstvo bylo zrušeno údajně následkem jejich porušení. Velká plocha, věnovaná tomuto tématu mohla být využita lepším způsobem.

Lednové číslo obsahuje více článků, zaměřených na charitu. Jde asi o koncepční záměr redaktora. Chybí  však podstatná informace, a to  výsledky Tříkrálové sbírky. Ještě že máme Hrabova.info!  Jsou tam údaje ze všech obvodů a Hrabová na tom není špatně.

Přínosný je článek s názvem DPS Šrobárova na Šídlovci. Tyto informace nebyly prozatím nikdy zveřejněny. Důležité zejména pro seniory.

 Občané jistě uvítali i zprávy  z naší školy. Zapomělo se zde na velký úspěch žákyně Gabriely Lyčkové v okresním kole matematické olympiády, kde obsadila  první místo. Ještě že máme Hrabova.info, kde se čtenáři tohoto webo o úspěchu naší mladé občanky dočetli. 

Užitečná by byla informace o tom, jak se osvědčuje nová organizace  správy bytového fondu. Snad příště.

Pan redaktor se stále nemůže odhodlat zveřejnit v Hrabovských listech informaci o existenci webu Hrabova.info, a to ke škodě všech občanů Hrabové. Vždyť se tam nepřetržitě  zveřejńuje mnoho aktuálních  a užitečných zpráv, a to nejenom o Hrabové. Kromě toho lze prostřednictvím  záložky  „Odkazy“  nahlédnout do všech místních webových stránek. A je jich neuvěřitelných 34! Mnozí občané Hrabové, kteří komunikují prostřednictvím počítače,  by tuto informaci uvítali. Možná v příštím čísle.

16. 2. 2016.   V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma