Navigace: Vladimír Slavík > Léto na kole

Léto na kole

Rychlost.cz - poptávka připojení

 

Starostové městských obvodů Ostrava jih, Staré a Nové Bělé, Hrabové, Paskova a Krmelína zvou každoročně své občany k účasti k této cyklistické a zároveň společenské akci. Letos je to již šestý ročník. Start je na různých místech obvodu Ostrava Jih, v každé obci je zastávka k registraci účastníků, končí se vždy jinde. V roce 2018 v Hrabové, letos v Nové Bělé. V cílové obci je účastníkům přichystáno občerstvení, je zde tombola a další atrakce pro dospělé i pro děti. Zájem občanů je rok od roku větší, účastní se celé rodiny včetně malých cyklistů. Letos se  startovalo v sobotu, 25 .května v 10 hodin od Kulturního domu K-Trio.

Starostové mají možnost se „pochlubit“ tím, co bylo v posední době v jejich obci nově postaveno. Proto je zastávka účastníků „Léta na kole“ v Hrabové na parkovišti u nové školky a kulturního domu, dříve byla na Sokole.  Po registraci a odpočinku pak cyklisté pokračovali  po ulicích Domovská, Poplužní, K Pilíkům do areálu Statku, a pak po lávce přes Ostravici na cyklostezku, vedoucí do Paskova.

Cyklostezka na ulici K Pilíkům má zajímavé okolí, ale její povrch v úseku od ulice Bělské k průsakovému kanálu je hodnocen v síti ostravských cyklostezek jako „nekvalitní“.  Ulice K Pilíkům  se v tomto úseku  měla opravovat (viz usnesení  RMOb č. 25/410 ze dne 26. 7. 2023), ale radní své úmysly změnili a toto usnesení dne 26. 2. 2024 zrušili.

Bylo by proto žádoucí v příštím ročníku „Léta na kole“ zaměnit nynější  trasu za vhodnější. Tou je cyklostezka, vedoucí kolem ulice Mostní, která se napojuje za mostem přes Ostravici na cyklostezku, vedoucí do Paskova. Není sice příliš atraktivní, ale má lepší povrch.

Sobota 1. června 2024       V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma