Navigace: Vladimír Slavík > Místní informační média od 12.2. do 18.2. 2024

Místní informační média od 12.2. do 18.2. 2024

 

Webové stránky městského obvodu:

Fotogalerie: První Hrabovská diskotéka. Pietní vzpomínka na Petra Nováka.

Zastupitelstvo a výbory: Usnesení ze 7. jednání Kontrolního výboru ze dne 8. 2. 2024.

Rada a komise rady: Usnesení ze 42. jednání RMOb ze dne 7. 2. 2024.

Veřejný rozhlas: Žádné hlášení.

Aktuality: Beseda pro seniory. Koncert: My dva a muzikál.

Facebook městského obvodu: První Hrabovská diskotéka (Foto). Koncert: My dva a muzikál. Pietní vzpomínka na Petra Nováka a Jiřího Neuwirta (Foto).

Nástěnka na webu Hrabova.info:  Celkem zveřejněno 28 informací. Pro mne je nejzajímavější tato:

15. 2. 2024: Rekonstrukce a stavby: Odlehčovací kanál Ščučí: Příprava a realizace odlehčovacího kanálu  Ščučí…

(7.2. 2024) Jednání rady).  V 10:50 hod se dostavil zastupitel Ing. Skalský a uvedl, že pozemek pod mostkem „Sirotek“ za ul. K Pilíkům vykoupil menšinový podíl spekulant a navrhuje, aby MOb Hrabová vykoupil alespoň nadpoloviční podíl na pozemku, aby nedocházelo ke spekulacím při realizaci mostu. Rada požaduje po Ing. Faicové, aby zahájila kroky pro vykoupení. Ing. Faicová sdělila, že zdejší stavební úřad v nedávné době vydal stavební povolení na stavbu několika nových mostů v rámci stavby „Zkapacitnění odlehčovacího kanálu Ščučí“ včetně uvedeného mostku. Investorem stavby je společnost DIAMO, statní podnik, která bude poté jeho vlastníkem. Není proto nutné pozemek vykupovat.

Komentář HN: Pravděpodobně se jedná o hospodářský přejezd v km 2,218 potoka Ščučí, který je označen v projektové dokumentaci Hutního projektu Ostrava z roku 2015 pro stavbu „Zkapacitnění odlehčovacího kanálu Ščučí“ jako SO (stavební objekt)  č. 07. Podle katastru nemovitostí je parcela č. 473/2, na které se nachází mostek „Sirotek“, stále ve vlastnictví  devatenácti  fyzických osob. Většina jich bydlí v Nové Bělé. Tato anomálie nastala v letech 1985 – 1990 při přestavbě dřívější Místecké ulice na dálnici D 56. Tehdejší nedopatření nebylo  řešeno  ani nově vzniklým stavebním úřadem v Hrabové po roce 1990. Tento stav, dle sdělení Ing. Faicové, byl napraven až  nyní společností DIAMO. Je to dobrá zpráva, uvedený mostek bude mít konečně svého vlastníka. Za předpokladu, že stavba „Zkapacitnění odlehčovacího kanálu Ščučí“ se v dohledné době uskuteční. V minulých dnech jsem se získal informace, které mne nutí o tom pochybovat.

Pondělí, 19. února 2024           V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma