Navigace: Vladimír Slavík > Nástěnka TRELLO ve 34. týdnu 2023

Nástěnka TRELLO ve 34. týdnu 2023

Rychlost.cz - poptávka připojení

 

Ve 34. týdnu 2023 přinesla nástěnka TRELLO celkem 22 více či méně zajímavých informací. Nejvíce mne zaujaly  následující:

21. srpna: Školka. Vzduchotechnika.

(19.7. 2023) Orkáč: Jak to, že není v třídách vzduchotechnika? Někdo za to musí nést zodpovědnost. Podle mě Duplex, protože v dokumentaci se píše:  Projekt řeší návrh systému nuceného větrání – pro prostory MŠ, které není možno větrat okny, nebo tam, kde větrání okny v zimním období by mělo negativní vliv na vnitřní prostředí místností. Ostatní prostory budou větrány okny resp. nejsou součástí zadávacích podmínek investora. Je řešena příprava odvětrání pro digestoř v kuchyni.

Komentář HN: To, na co poukazuje místostarosta Ing. Radomír  Orkáč, je výňatek z technické zprávy VZDUCHOTECHNIKA, která je součástí dokumentu HRABOVA MS_ 2018 D17_ 701 pdf. Řeší se pouze odvod znehodnoceného vzduchu z prostor hygienickýchzařízení, šaten a skladu lůžkovin. Jak je možné, že ti, kteří schvalovali tuto technickou dokumentaci, nepožadovali zavedení vzduchotechniky i do tříd s neotevíratelnými okny? Míním tím především zástupce investora a také odborníky na hygienu  z KHS.

21. srpna: Chodník k hasičárně.

(19.8. 2023) Orkáč: Dnes se usazovala lávka. Vše proběhlo bez obtíží. Manželé Jiroutovi budou kontaktovat pana Muroně a domlouvat s ním plot, který je zmiňován v projektu, ale řešen není (cenová nabídka). Budou chtít si tam nechat udělat branku, což je v souladu s tím, co jsme řešili na schůzce (radní, Králová, Fajcová, Muroň, Jiroutovi).

Komentář HN: Iniciativa místostarosty Ing. Radomíra  Orkáče je obdivuhodná. U této investiční akce v některých případech nahrazuje činnost osoby za to placené, referentky ÚMOb paní  Králové. Je to špatně nebo dobře?

25. srpna: Nová hasičská zbrojnice:

(17.8.2023) Jednání rady. Rada městského obvodu Hrabová souhlasí se záměrem vykoupit pozemky parc.č. 1722/4, 1722/7 a 1749/6 v k.ú. Hrabová pro plánované umístění hasičské zbrojnice a ukládá starostovi požádat o předchozí souhlas Radu města Ostravy.

Komentář HN: Tyto pozemky jsou pro novou hasičskou zbrojnici ideální.  Tvrdím, že cena zde není rozhodující. Pokud se podaří získat těch 13 377 m/2 do správy MOb Hrabové, tak máme pozemky nejenom pro hasičskou zbrojnici, ale i pro další budoucí potřeby našich potomků. V žádném případě by se hasičská zbrojnice neměla stavět v prostoru před radnicí. Vždyť jde v podstatě o garáže a o sklad hasičských pomůcek.

28. 8. 2023      V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma