Navigace: Vladimír Slavík > Nástěnka TRELLO ve 35. týdnu 2023

Nástěnka TRELLO ve 35. týdnu 2023

Rychlost.cz - poptávka připojení

 

Ve 35. týdnu 2023 přinesla Nástěnka TRELLO celkem 46 více či méně zajímavých informací. Nejvíce mne zaujaly tyto:

28. srpna: Demolice MŠ V. Huga.

 Poslední informace -  Jednání rady: Pro 24. jednání RMOb Hrabová, konané 4. 7. 2023. Název materiálu: VZ – Demolice MŠ V. Huga 20. Návrh na usnesení: RMOB Hrabová rozhodla zaslat písemnou výzvu k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu vedeného pod názvem „Demolice MŠ V. Huga 20“, souhlasí s písemnou výzvou, zadávacími podmínkami a s požadavky na obsah smlouvy k veřejné zakázce malého rozsahu vedenou pod názvem „Demolice MŠ V. Huga 20“ dle přiloženého návrhu.    (Z jednání rady staženo – chceme mít možnost ovlivnit zachování některých částí).

Komentář HN: Této informaci na Nástěnce TRELLO rozumím tak, že při diskusi k tomuto návrhu usnesení některý radní přišel s nápadem ponechat část tohoto objektu k dalšímu využití. Nápad je to velice zajímavý, a měl by se důkladně posoudit. Možnosti je několik: přestavba na startovací byty, pro potřeby spolků a organizací nebo pro komerční účely. Stále ale platí usnesení zastupitelstva z 15. 6. 2022 o demolici budovy.

29. srpna: Problematika Pilíků.

Poslední informace:  Orkáč na Diamo:   Dobrý den, moc prosím, můžete mi zaslat existující dokumentaci k zajištění přítoku do Pilíků v Ostravě-Hrabové? Děkuji za spolupráci.

Orkáč na  Faicovou: Dobrý den, chci se zeptat, ta dokumentace u nás již asi neleží, že? Diamo zapůjčil dne 23. 5. 2022 MOb předmětnou dokumentaci. Objednavatelem byla ještě OKD. Dokumentace řeší možný přítok vody do nádrží tak, aby v případě ukončení provozu čerpací stanice u severní hranice nádrží mohly v budoucnu fungovat nádrže jako přírodní.

Faicová na  Orkáče: Materiál pro 94. zasedání RMOb, konané dne 8. 6. 2022. Návrh usnesení: RMOb bere na vědomé dokumentaci pro společné povolení stavby „Zajištění přítoku do nádrží Pilík 4,5 z Lesního (Oprechtického) potoka zpracovanou společností LINEPLAN s.r.o. v 6/2020.

Radomír Orkáč (26. 7. 2023): Schůzka s náměstkem primátora města Ostravy Boháčem.  V příštím týdnu má náměstek schůzku s Diamem, a pokud nepokročili dále, tak mám info, abychom se pokusili vyprojektování udělat my…

Komentář HN: Ani minulé ani nynější vedení Hrabové nepochopilo, že základem pro řešení problematiky Pilíků včetně gravitačního napojení na Lesní potok jsou závěry EIA č. OV9187, formulované v Závazném stanovisku MŽP ze dne 17. 5. 2018.   Jelikož jde o poměrně složitý legislativní problém, je nezbytné toto záležitost konzultovat s odborníkem na problematiku EIA.  K poznámce pana místostarosty Orkáče  „abychom se pokusili vyprojektování udělat my“ poznamenávám, že MOb Hrabová nemůže zajišťovat projekt pro Pilíky, které nevlastní.

4. 9. 2023    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma