Navigace: Vladimír Slavík > Nástěnka TRELLO ve 41. týdnu 2023

Nástěnka TRELLO ve 41. týdnu 2023

 

Ve dnech od 9. 10. do 15. 10. 2023 je na Nástěnce TRELLO místostarosty Ing. Orkáče 20  poznámek, zpráv a informací. Nejvíce mne zaujaly tyto:

11. října: Audit.  Je zde i úplný text auditu, který byl ve dnech od 1. do 15. června 2023 proveden u některých agend ÚMOb Hrabová kontrolní skupinou  MMO. Kontrolovalo se nakládání se svěřeným majetkem z hlediska hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti, evidence svěřeného majetku a úplnost a správnost účetní evidence tohoto majetku. Kontrolních zjištění je ve zprávě auditorů sedm, upozornění pět a doporučení dvě. Komentář HN: Výsledky auditu projednávala RMOb dne 4. července 2023 a schválila přijetí nápravných opatření „dle předloženého návrhu“. Na Nástěnce TRELLO  byl zveřejněn pouze text auditorské zprávy, text nápravných opatření zveřejněn nebyl.

13. října: Fotovoltaika pro obce. Nejstarší zpráva v této rubrice o fotovoltaice pro obce je z 8. ledna 2023 a pojednává o možných dotačních titulech pro tyto účely. Nejnovější zpráva je ze 4. října 2023.  Paní místostarostka Ing. Hrabovská v ní sděluje, že navštívila výstavu VOLTY na Černé louce a domluvila se s firmou, která se zabývá fotovoltaikou, že nám to přijde vysvětlit, nabídnout, jestli budeme mít zájem. Komentář HN: Zatímco na střechách RD v Hrabové je již několik desítek souprav fotovoltaických panelů, na střechách objektů ve vlastnictví obce ani jediný. Přitom by bylo možné tímto způsobem ušetřit významné finanční prostředky. Jen naše ZŠ spotřebuje ročně elektrické energie za 571 tis. Kč.  Proč nebyl dosud zadán projekt na vybudování fotovoltaické elektrárny na střeše naší školy?

13. října: Problematika zeleně. Dne 16. srpna 2023 paní radní Věra Kročková informovala o cenové nabídce Ing. Libora Vávry na zpracování pasportu zeleně, rostoucí kolem Domovské ulice. Mohl by sloužit pro plánování údržby zeleně, a možná i pro plánování výsadby nových stromů.  Od té doby již uplynuly dva měsíce, a žádné usnesení v této záležitosti rada městského obvodu neučinila. Komentář HN: Tato zdánlivá „maličkost“ svědčí o podceňování významu životního prostředí.  Přitom veřejná zeleň (stromy, keře, tráva, květinové mísy) je důležitým architektonickým a krajinným prvkem s významnými ekologickými funkcemi.  V současné době by měla být i ve střední a jižní části Hrabové upřednostňována péče o stávající zeleň a výsadba nové, zejména stromů. Ale není.

Ponděli, 16. 10. 2023     V.S.

 

 

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma