Navigace: Vladimír Slavík > Nástěnka TRELLO ve 45. týdnu 2023

Nástěnka TRELLO ve 45. týdnu 2023

 

Ve dnech od 6. 11. do 12. 11. 2023 bylo na nástěnce TRELLO místostarosty Ing. Orkáče zveřejněno 22 poznámek, zpráv a informací. Nejvíce mne zaujaly tyto:

10. listopadu: Srdce Hrabové. Je zde dotaz nejmenovaného architekta adresovaný místostarostce ve věci zadání urbanisticko-architektonické studie prostoru parku před budovou úřadu. Paní místostarostka si zde přeje vytvořit místo pro setkávání a konání akcí pro všechny občany, a v odpovědi uvádí tyto své návrhy:  Mateřská škola pro 28-30 dětí ve věku 2-3let se zahradou. Doprava (parkování, křižovatka, stezky pro pěší). Odpadové hospodářství. Konání kateřinské poutě 25. listopadu (akce s velkou návštěvností a s množstvím stánků). Konání svateb a slavností (pavilón/altán). Vánoční strom. Herní prvky pro děti (pískoviště se zastíněním, motýl s trampolínami). Komentář HN: Je to po delší době nová snaha o řešení tohoto prostoru, o vytvoření „Srdce Hrabové“. Pokoušel se o to ve spolupráci s Katedrou architektury VŠB i dřívější starosta pan Igor Trávníček, ale neúspěšně.  Snad se to podaří tomu současnému.

11. listopadu: Zatáčka u statku. Je zde fotodokumentace několika autonehod v této zatáčce, a také informace o zadání veřejné zakázky na realizaci antismykového nátěru povrchu vozovky v nebezpečných místech. Komentář HN: V listopadových Hrabovských listech je údaj o nákladech na tuto úpravu: jsou poměrně vysoké, a to 460 tis. Kč. Problémem může být již dlouho plánovaný nový most. Po jeho postavení  obnova antismykového nátěru  těchto míst v  budoucnu  je nepravděpodobná.

17. listopadu: Příborská 16. Je zde žádost radního Ing. Tomáše  Gajce, směřovaná na tajemníka ve věci zveřejnění výsledků výběrového řízení – Veřejná zakázka „Revitalizace bytového domu Příborská 499/16“. Komentář HN: Konečně byla zahájena  revitalizace bytových domů na Šídlovci. Po bytovém domě Příborská 16 byla v říjnu 2023 vyhlášena další veřejná zakázka, a to na obytný dům Šídlovecká 32. Pokud jde o zveřejnění výsledků výběrového řízení, určitě se tak stane v nejbližších dnech. Podrobné informace budou následně zveřejněny v Registru smluv.

Pondělí, 13. listopadu  2023      V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma