Navigace: Vladimír Slavík > Návrh "Závěrečného účtu" za rok 2022 zveřejněn

Návrh "Závěrečného účtu" za rok 2022 zveřejněn

 

Ve čtvrtek 25. května byl na webových stránkách MOb Hrabová zveřejněn návrh „Závěrečného účtu“  za rok 2022, který se bude projednávat a schvalovat na zastupitelstvu 12. června 2023.

  Na Úřední desce webových stránek MOb Hrabová  je zkrácený text tohoto dokumentu, v rubrice „Rozpočet“ je zveřejněn text celý, který obsahuje 36 stránek a 4 přílohy.

Opět, jako každý rok, jsme v rozsahu a podrobnostech tohoto dokumentu „jedničkou“ mezi městskými obvod, a to zásluhou zdejšího odboru financí, především Ing.  Ziobrové. Tak podrobné „Závěrečné účty“  nemají v širokém okolí.

Přesto je zde jeden nedostatek. Nikde není občanům sděleno, že mají právo podávat k tomuto návrhu  své připomínky, které budou projednány zastupitelstvem při schvalování ZÚ. Podrobnější informace o tom  jsou § 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech ÚSC.  Zákonodárce tímto opatřením dává  občanům možnost důkladné kontroly jak příjmů, tak zejména skutečných výdajů z obecního rozpočtu.

Možností, jak občany o tomto jejich významném právu  informovat, je  několik. Nejvhodnější by byla   stručná  informace v  Hrabovských listech, kterou by napsala místostarostka Ing. Květoslava Hrabovská. Ta má za místní samosprávu zodpovědnost za všechny záležitosti z oboru ekonomiky a financí. Další možností je  uvést tuto informaci na webových stránkách MOb v rubrice  „Aktuality“. Autorkou textu by opět byla Ing. Květoslava Hrabovská, resp. předseda finančního výboru Ing.  Tomáš Gajec.

27. 5. 2023     V.S.

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma