Navigace: Vladimír Slavík > Nejvýznamnější akce 18. týdne roku 2022

Nejvýznamnější akce 18. týdne roku 2022

 

Byly dvě, a to zasedání komise pro výstavbu, dopravu a ekologii  27. 4. 2022 a beseda o Novém centru Hrabové 2. 5. 2022.

Pokud jde o komisi VDE, všichni členové doporučili demolici objektu bývalé MŠ na ul. V. Huga, a to během zimy 2022-23.

Jelikož náklady na tuto demolici  nejsou v rozpočtu MOb Hrabová  na rok 2022, připadá pravděpodobně  v úvahu až rok 2023. Je škoda, že členové komise se nezabývali  využitím tohoto pozemku po provedené demolici. Jaké je jejich doporučení? Park? Parkoviště?  Nové zdravotnické středisko?

Za další významný problém považuji kvalitu vody, vytékající s Pilíků do Ščučí. V komisi tuto záležitost má na starosti  pan Martin  Krejčíček. Jde o problematiku, která souvisí s nařízením vlády č. 401/2015 Sb. o čističkách odpadních vod. Je v zájmu všech občanů Hrabové,  aby do Ščučí vytékala  z ČOV  Pilíky nezávadná  voda. Doposud se touto záležitostí  nikdo nezabýval, i když  voda ze Ščučí se používá i k zalévání zahrádek a i  k jiným účelům.

Znepokojivá je informace Ing. Faicové, že zahájení savby „Zkapacitnění odlehčovacího kanálu Ščučí“ je stále v nedohlednu.

Nepříliš velký zájem byl  o besedu na téma Nový střed Hrabové. Zúčastnilo se jí  pouze cca 10 občanů a  9 zastupitelů. Díky  iniciativě Ing. R. Orkáče jsem tuto besedu  sledoval prostřednictvím  internetu. Jsem velice zvědav na konkrétní závěry k tomuto tématu, které budou pravděpodobně učiněny na zastupitelstvu MOb Hrabová  v červnu 2022.

8. 5. 2022    V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma