Navigace: Vladimír Slavík > Nové informace o územním plánu Hrabové

Nové informace o územním plánu Hrabové

 

Těm, kteří  pozorně sledují mé články v Hrabovských novinách  možná neunikly mé obavy z následků příliš intenzivní  výstavby RD  na různých místech v Hrabové.  Konkrétně  v blízkosti ulice Na Farském, Domovské, Poplužní, Na Šajaru, U Řeky, Na Luhu.

Mám obavy z toho, že Hrabová  se časem promění v pouhou noclehárnu  mnohých zdejších obyvatel. A děje se tak v souladu s územním plánem.

Napsal jsem proto  v prosinci 2018 dopis hlavnímu architektovi MMO, ve kterém jsem uvedl:

„Vadí mi, že se Hrabová postupně mění v „panelák“ naležato. Je to umožněno mimo jiné i existujícím územním plánem, ve kterém jsou předimenzovány plochy, určené k zástavbě RD. Movití občané z ostravských sídlišť se postupně stěhují do okrajových, venkovských městských obvodů včetně Hrabové. V listopadu 2018 projednal náš městský obvod váš přípis ve věci uplatňování ÚP Ostravy. Odpověď byla zaslána 16.5.2019 a obsahovala několik návrhů na změnu ÚP. Doposud Hrabová neobdržela na tento dopis odpověď“.

Pan Ing. arch. Cyril Vltavský mi v minulých dnech napsal (zkráceně):

Hrabová byla v minulosti poněkud opomíjena a to i co do nové rodinné výstavby a  možná i proto městský obvod již od porevolučních dob usiloval o to, aby se u něj rodinná výstavba rozvíjela a bylo zde vymezeno dostatek  stavebních ploch.  Podoba územního plánu tak reaguje na požadavky i městského obvodu“. Požadavky na změnu Územního plánu Ostravy jsme obdrželi. Návrh je součástí změn, které jsou v současné době zpracovávány a po jejich zapracování do podoby, stanovené stavebním zákonem je budeme projednávat“.

Takže za postupnou  proměnu Hrabové na „panelák naležato“ si můžeme sami. Náš městský obvod již od porevolučních dob usiloval o rozvoj výstavby RD  a bylo to promítnuto i do územního plánu.

To tvrdí v lednu roku 2020 hlavní architekt města Ostravy.

Rád bych věděl, kolikrát se zastupitelé ( nebo alespoň starostové) Hrabové v minulosti  sešli s hlavním architektem města  k projednání  této problematiky.

20.1.2020      V.S. 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma