Navigace: Vladimír Slavík > Plnění volebního programu Hrabovanů v roce 2023 (3)

Plnění volebního programu Hrabovanů v roce 2023 (3)

 

Jednou z příčin volebního úspěchu SNK Hrabovanů v loňských volbách mohl být i jejich náročný volební program. Jak se dařilo plnit některé jeho významné body v prvním roce nového volebního období?

Bod 9: Maximální informovanost občanů a transparentnost. Komentář HN: Hlavním zdrojem informací jsou webové stránky obce a Hrabovské listy. Málokterý obvod zveřejňuje na webových stránkách zápisy z jednání zastupitelstva, usnesení nebo zápisy z jednání výborů a komisí. V Hrabové je to již několik let běžné, a pokračuje se v tom i v tomto volebním období.  Kladně hodnotím ochotu starosty a dalších zastupitelů, především  Hrabovanů, odpovídat na e-maily občanů. Velkým přínosem v maximální informovanosti občanů je i Nástěnka TRELLO  místostarosty Orkáče.  Ale v plnění bodu 9 jsou ještě určité rezervy.  Nelíbí se mi, že vyřizováním žádostí o informace dle „stošestky“ je svěřováno příslušným referentům bez schválení jejich vyjádření starostou nebo jeho zástupcem. Občana nezajímá názor referenta, ale stanovisko instituce.  Nelíbí se mi, že k informování občanů o dění v Hrabové není více využíváno obecního rozhlasu. Nelíbí se mi, že některé komise a výbory informují o své činnosti s velkými časovými prodlevami.  Ale do konce volebního období jsou ještě tři roky a leccos se může vylepšit.

Bod 12: Revitalizace parku před úřadem. Komentář HN: Zde není nutno spěchat, budoucí zástavba tohoto prostoru se musí velmi dobře promyslet. Na místě starosty bych v prvé řadě požádal o zpracování územní studie pro tento prostor magistrát města, odbor územního plánování a stavebního řádu.  MOb Hrabová předloží své požadavky, a odborníci navrhnou řešení, které nebude v rozporu s platným územním plánem. Tento návrh může být dobrým základem pro konečný plán na architektonické řešení tohoto prostoru.

Bod 14: Podpora a rozvoj spolkového života v obci. Komentář HN: Je nutno uznat, že ze strany vedení obce byla a je maximální podpora již existujících spolků.  Vznik dalších je zcela v rukou občanů, samospráva je může pouze podpořit finančně a zajistit vhodné prostory pro jejich činnost.  Vše ostatní závisí na aktivitě občanů.  Osobně bych si přál, aby v Hrabové působila co nejdříve místní organizace Českého rybářského svazu. Bez ní nebude možno přeměnit Pilíky v oblast pro rekreaci a volnočasové aktivity zdejších obyvatel. K těmto účelům měly Pilíky sloužit již několik let, ale neslouží.

Úterý, 12. prosince 2023       V.S.

 

 
© vladimirslavik.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma